ΤΟΠΙΚΑ

Πρόκληση ο παγετός στο Πήλιο

πρόκληση-ο-παγετός-στο-πήλιο-665105

Συνεχείς ρίψεις αλατιού, αλλά το πρόβλημα πλέον είναι στα καλντερίμια

Ο παγετός είναι η νέα πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Δήμοι Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, στον απόηχο της χιονόπτωσης που έπληξε το Πήλιο. Οι δρόμοι είναι μεν καθαροί και ανοιχτοί, μετατρέπονται όμως σε… παγοδρόμια τις πρωινές και απογευματινές ώρες, όταν το θερμόμετρο κατρακυλά κάτω από το μηδέν.

Στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αποστόλη Σουλδάτο, το κεντρικό οδικό δίκτυο όπως και οι δρόμοι μέσα στους οικισμούς είναι μεν ανοιχτοί, υπάρχουν όμως επικίνδυνα σημεία. «Οπου κυλά έστω και λίγο νερό, παγώνει λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και προκαλείται πρόβλημα ολισθηρότητας. Αυτό που κάνουμε είναι να ρίχνουμε συνεχώς αλάτι», ανέφερε.

Οι κάτω του μηδενός θερμοκρασίες, χθες το πρωί στην Τσαγκαράδα ο υδράργυρος έδειχνε -5ο C, δεν βοηθούν να λιώσει το χιόνι από τα καλντερίμια, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις των κατοίκων να είναι επικίνδυνες. Δεν έλειψαν μάλιστα και απανωτά περιστατικά πτώσεων πολιτών ακόμη και μπροστά στα παγωμένα σκαλοπάτια των σπιτιών τους τόσο στην Τσαγκαράδα, όσο και στο Μούρεσι. Ενα περιστατικό που ήταν πιο σοβαρό διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Προβληματισμός επικρατεί και για την κατάσταση των σχολείων, αλλά και των διαδρομών προς αυτά. «Είναι όλα παγωμένα» σημείωνε χθες ο κ. Σουλδάτος.

Μία ακόμη πρόκληση συνιστά το νερό. Η παγωνιά αναγκάζει τους κατοίκους να αφήνουν τις βρύσες ανοιχτές προκειμένου να μην παγώσουν τα δίκτυα, με αποτέλεσμα να καταγράφεται υπερκατανάλωση νερού. Από τον Δήμο έχει εκδοθεί ανακοίνωση με την οποία παρακαλούνται οι δημότες να είναι φειδωλοί στη χρήση του νερού και όποιος εντοπίσει ζημιά να ειδοποιήσει άμεσα τον Δήμο.

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου το θερμόμετρο έδειξε χθες το πρωί -3ο C και όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Μιλτιάδης Παπαδημητρίου, πλέον η «μάχη» επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση του πάγου που πιάνει το οδόστρωμα σε διάφορα σημεία.

Από προχθές νωρίς το απόγευμα επιδιορθώθηκε και η βλάβη με το νερό στον Λαύκο, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Φλέρης. Οπως εξήγησε ο κ. Φλέρης, από το Μετόχι προς τον Λαύκο έσπασαν τρεις πυλώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να προκύψει πρόβλημα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Τα αντλιοστάσια δεν έπαιρναν ρεύμα και το νερό δεν μπορούσε να φθάσει στις βρύσες των νοικοκυριών. Το πρόβλημα επιλύθηκε προσωρινά προχθές το απόγευμα και χθες από το πρωί συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονταν πυρετωδώς προκειμένου να επιλύσουν οριστικά το πρόβλημα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου