ΛΑΡΙΣΑ

«Κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα»

κανένα-σπίτι-χωρίς-ηλεκτρικό-ρεύμα-665129

Δήλωση του υποψηφίου περιφερειάρχη Θεσσαλίας της ΛΑΣ Τ. Τσιαπλέ

Κανένα σπίτι και κανένα δημόσιο νοσηλευτικό ή εκπαιδευτικό ίδρυμα να μην είναι χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς τα απαραίτητα ζητά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με το ΚΚΕ Τάσος Τσιαπλές.

Σε δήλωσή του τονίζει ότι καθώς ο χειμώνας δείχνει τα «δόντια» του, πολλά νοικοκυριά ανέργων, απλήρωτων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και στη Θεσσαλία αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη θέρμανση, λόγω οικονομικής αδυναμίας.

«Η υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, στο φυσικό αέριο, στο ηλεκτρικό ρεύμα και άλλες μορφές ενέργειας που χρησιμοποιούνται για την θέρμανση, οδηγούν στην αδυναμία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης, πληρωμής του λογαριασμού του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωποι με το ψύχος ιδιαίτερα αυτές τις κρύες ημέρες», αναφέρει.

Ο κ. Τσιαπλές επιρρίπτει ευθύνες για αυτή την κατάσταση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Η επιδοματική ελεημοσύνη της συγκυβέρνησης στο πετρέλαιο θέρμανσης σε καμία περίπτωση δεν λύνει το μεγάλο αυτό πρόβλημα, αφού αυτό σημαίνει πρώτον ότι θα έχεις να αγοράσεις πετρέλαιο και δεύτερον αυτό το ισχνό επίδομα θέρμανσης δεν δίνεται σε όσους είναι συνδεδεμένοι στο φυσικό αέριο ή χρησιμοποιούν άλλες μορφές ενέργειας για να ζεσταίνονται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας αξιώνει μεταξύ άλλων την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και των φτωχών αγροτών και την κατάργηση του σημερινού αφορολόγητου καθεστώτος για τα εφοπλιστικά καύσιμα και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου