ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση προθεσμίας για αιτήσεις διατήρησης και εγκατάστασης κτηνοτροφικών μονάδων

παράταση-προθεσμίας-για-αιτήσεις-δια-665529

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ενημερώνει τους κτηνοτρόφους οι οποίοι είναι φορείς κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων ότι:

α) Για όσες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις λειτουργούσαν εντός ή πλησίον κατοικημένων περιοχών και εφόσον οι φορείς τους επιθυμούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, υποχρεούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση για χορήγηση άδειας διατήρησης κτηνοτροφικής εγκατάστασης στην Υπηρεσία μέχρι τις 30.6.2019. Έως την ημερομηνία αυτή, εφόσον εκδοθεί η προβλεπόμενη άδεια διατήρησης, αναστέλλεται η ισχύς των διοικητικών πράξεων που εκδόθηκαν αλλά δεν εκτελέστηκαν και διατάσσουν τη διακοπή λειτουργίας, την αποβολή, την κατεδάφιση ή την επιβολή προστίμου και ανακαλούνται οριστικά. Η ισχύς της ανωτέρω περίπτωσης αρχίζει από τις 4.12.2017.

β) Η προθεσμία έκδοσης άδειας εγκατάστασης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων όλων των κατηγοριών της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4056/2012 (Α΄52), παρατείνεται έως τις 30.6.2019. Όπου στις διατάξεις αναφέρεται η αρχική προθεσμία των τριών ετών, νοείται η προθεσμία που λήγει στις 30.6.2019.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου