ΤΟΠΙΚΑ

Με το βλέμμα στραμμένο στους δρόμους οι αγρότες της Μαγνησίας

με-το-βλέμμα-στραμμένο-στους-δρόμους-ο-666131

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηθούν μπλόκα – Οξυμένα τα προβλήματα στην ύπαιθρο

Αναζητώντας λύσεις στα ασφυκτικά προβλήματά τους, οι αγρότες της Μαγνησίας έχουν το βλέμμα στραμμένο στην πανθεσσαλική σύσκεψη που διοργανώνεται στις 18 Ιανουαρίου στην Καρδίτσα, καθώς εκτιμούν πως εκεί, αφού καταγραφούν όλες οι απόψεις, θα ληφθούν αποφάσεις για το αν θα υπάρξουν κινητοποιήσεις και με ποια μορφή.

Οι αγρότες της περιφέρειας του Παλαμά πάντως έχουν ήδη προαναγγείλει έξοδο των τρακτέρ στις πλατείες στις 13 Ιανουαρίου, κίνηση που σηματοδοτεί ότι δεν αποκλείεται ανάλογες δυναμικές κινητοποιήσεις να ακολουθήσουν και στη Μαγνησία, αφού πρώτα καταγραφεί η αγωνιστική διάθεση των παραγωγών.

Αιχμή του δόρατος για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του πρωτογενούς τομέα είναι το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής.

«Οι αγώνες μας έφεραν αποτελέσματα τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχαν κατακτήσεις, που μπορεί να μην μας ικανοποιούν με βάση τις ανάγκες μας, αλλά έδωσαν μια ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους. Ταυτόχρονα βάλαμε φρένο στα ακόμη χειρότερα μέτρα που έχει η κυβέρνηση στα συρτάρια της και θα υλοποιούσε αν δεν είχε την πίεση των κινητοποιήσεών μας», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νίκος Αγγελής, εκπρόσωπος του μπλόκου του Αερινού, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελή θα πρέπει να υπάρξουν κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα και η πληρωμή των αγροτικών προϊόντων να γίνεται άμεσα κατά την παράδοσή τους.

«Πρέπει να μειωθεί επίσης το κόστος παραγωγής στα μέσα και εφόδια, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και τα σπίτια και να καταργηθούν τα χαράτσια», πρόσθεσε επίσης ο αγροτοσυνδικαλιστής του Αερινού.

Τέλος, ο ίδιος απευθύνει ενωτικό κάλεσμα σ’ όλους τους συναδέλφους του, επισημαίνοντας πως πρέπει όλοι να έχουν «τη διάθεση να παλέψουν για το δίκιο τους με τα αιτήματα πάλης που προβάλλει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και έχουν οριστικοποιηθεί στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου