ΤΟΠΙΚΑ

Βασιλόπιτα …γίγας στον Βόλο

βασιλόπιτα-γίγας-στον-βόλο-666201

Παρά το τσουχτερό κρύο, χιλιάδες δημότες έσπευσαν στην εκδήλωση των αρτοποιών του Βόλου στο Χωριό του Αη – Βασίλη

Το θερμόμετρο στο Σιλό, στο λιμάνι του Βόλου, έδειχνε 0ο C, αρτοποιοί όμως του Βόλου και χιλιάδες Βολιώτες και επισκέπτες της πόλης αψήφησαν το τσουχτερό κρύο κι έδωσαν το «παρών» προχθές Κυριακή το απόγευμα στο Χωριό του Αη – Βασίλη, απ’ όπου μοιράστηκαν 10.000 κομμάτια βασιλόπιτας. Ο κόσμος στην κυριολεξία κατέκλυσε το Χωριό, όπου το Σωματείο Αρτοποιών Βόλου και Περιχώρων έστησε για πρώτη φορά βασιλόπιτα των 10.000 κομματιών και τα μοίρασε δωρεάν σε δημότες και επισκέπτες της πόλης.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή εξ αναβολής λόγω της χιονόπτωσης που έπληξε την πόλη την περασμένη Πέμπτη, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Κων. Τσουράπα, συνολικά 16 αρτοποιοί συμμετείχαν στην εκδήλωση δημιουργώντας συνολικά 200 βασιλόπιτες, τις οποίες άρχισαν να αχνοστολίζουν λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, οπότε και ξεκίνησε το μοίρασμα των κομματιών στον κόσμο. Σε περίπου 2,5 ώρες είχαν εξαντληθεί όλα τα κομμάτια.

Για την παρασκευή τους χρησιμοποιήθηκαν 800 κιλά αλεύρι, 2.200 αβγά, 110 κιλά βούτυρο, 150 κιλά λάδι, 15 κιλά κουβερτούρα, 90 κιλά πορτοκάλια, 20 κιλά καρύδια, τρία κιλά μαχλέπι, 100 κιλά ζάχαρη και 200 κιλά άχνη. Οι αρτοποιοί όμως έβαλαν κυρίως… αγάπη και οι επισκέπτες ανταπέδωσαν. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τους αρτοποιούς που έλαβαν μέρος, αλλά και τις χιλιάδες κόσμου, που παρά το κρύο, ήρθαν, στήθηκαν στην «ουρά» και περίμεναν να τους προσφέρουμε το κομμάτι τους και να ανταλλάξουμε ευχές για τον νέο χρόνο. Και αν το κρύο πολύ, μας ζέστανε και μας ζεσταίνει πάντα η αγάπη του κόσμου που επί σειρά ετών στηρίζουν τους φούρνους της γειτονιάς τους», ανέφερε ο κ. Τσουράπας.

Οι βασιλόπιτες έκρυβαν 20 φλουριά που αντιστοιχούσαν σε δώρα. Οι τυχεροί μπορούν να απευθύνονται στο Χωριό του Αη – Βασίλη, στην κ. Ματίνα Μανταλάκη για τον τρόπο παραλαβής του δώρου τους.

«Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε αυτή την εκδήλωση ως θεσμό. Η όρεξη και η διάθεση υπάρχουν και όπως φαίνεται έχουμε και τη στήριξη του κόσμου», ανέφερε ο κ. Τσουράπας.

Επόμενο… ραντεβού των αρτοποιών θα είναι την Καθαρά Δευτέρα, οπότε και ετοιμάζουν εκδήλωση με παραδοσιακή λαγάνα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου