ΑΛΜΥΡΟΣ

Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια σε ολόκληρη τη Μαγνησία

με-λαμπρότητα-τα-θεοφάνεια-σε-ολόκληρ-666322

Λαμπρές ήταν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανείων σε ολόκληρη τη Μαγνησία.

Μία από τις χαρακτηριστικές τελετές που γίνονται αποτελεί ο Αγιασμός των υδάτων στη γραφική εκκλησία Παναγία Τρύπα Γορίτσας Βόλου στις Πλάκες.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Δρομέων Βόλου, περισσότεροι από 15 κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά, ενώ όμορφες σκηνές δημιουργούσαν τα κανό και τα καραβάκια που έβαλε στη θάλασσα ο ΝΟΒ Αργοναύτες, σε συνδυασμό με τα χιονισμένα βουνά που σχημάτιζαν εντυπωσιακό τοπίο.

Ο Σταυρός ρίχτηκε στη θάλασσα 3 φορές. Τη 1η και τη 3η τον έπιασε ο Γιάννης Κουτεντάκης, ενώ τη 2η ο Ηλίας Νάνος, αμφότεροι μέλη του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών «Ιάσονας».

Μετά τον εορτασμό, τους κολυμβητές υποδέχτηκαν και τους κέρασαν οι υπεύθυνοι στον χώρο της εκκλησίας, ενώ τους έδωσαν και αναμνηστικά.

Στη Μακρινίτσα η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου. Ακολούθησε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην κρήνη στην κεντρική πλατεία όπου πολίτης ανέσυρε τον Σταυρό.

Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βελεστίνο. Λόγω του τσουχτερού κρύου εκεί έγινε και η κατάδυση του Σταυρού παρουσία της δημοτικής αρχής, εκπροσώπων της Αστυνομίας και πλήθους πολιτών.

Στον Αλμυρό τα Θεοφάνεια εορτάστηκαν στην παραλία Αλμυρού χοροστατούντος του π. Γεώργιου Μπέκα, αρχιερατικού επιτρόπου και του π. Ευστάθιου Βαρβαρέλη. Στη θάλασσα βούτηξαν για τον Τίμιο Σταυρό εφτά άτομα και ο τυχερός ήταν ο Γεώργιος Γρηγορόπουλος.

Ακόμη, εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Σούρπη και στις Νηες.

Ο Αγιασμός των υδάτων στις Β. Σποράδες

Με κάθε επισημότητα τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων στις Β. Σποράδες. Στη Σκόπελο τελέστηκε η Θεία Λειτουργία σε όλες τις ενορίες του νησιού. Ακολούθως πλήθος κόσμου κατευθύνθηκε στην παραλία της Σκοπέλου όπου και έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Δυστυχώς, όμως, λόγω του τσουχτερού κρύου κανένας δεν βούτηξε στη θάλασσα για να πιάσει τον Σταυρό.

Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δημαρχείο Σκοπέλου. Ο δήμαρχος Χρήστος Βασιλούδης προχώρησε στην αναφορά έργων που θα κάνει η δημοτική αρχή το 2019. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάπλαση της παραλιακής οδού της Σκοπέλου, στην ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Αμπελική, στην επιδιόρθωση ζημιών από τις πλημμύρες στον Μύλο Σκοπέλου και στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για τον βιολογικό καθαρισμό Γλώσσας.

Τέσσερις πολίτες βούτηξαν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό στην Αλόννησο. Ο Αγιασμός των υδάτων τελέστηκε στο Πατητήρι μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Τον Τίμιο Σταυρό κατάφερε και έπιασε ένας λιμενοφύλακας.

Με κάθε επισημότητα τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων και στη Σκιάθο, όπου στο παλιό λιμάνι βούτηξαν συνολικά δεκατέσσερις πολίτες για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι 14 ετών, η Νικολέτα Πασχάλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου