ΤΟΠΙΚΑ

Σχολικές αυλές για… πατινάζ

σχολικές-αυλές-για-πατινάζ-666427

Πίστες για πατινάζ… παρά σχολικά προαύλια θυμίζουν αυλές σε σχολικές μονάδες της Μαγνησίας, όπου το χιόνι μετατράπηκε σε πάγο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Σήμερα, πρώτη ημέρα επιστροφής των μαθητών στα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δεν θα λειτουργήσουν με αποφάσεις των κατά τόπους Δήμων τα σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Αλμυρού. Επίσης δεν λειτούργησαν τα σχολεία στον Δήμο Σκιάθου και στον Δήμο Σκοπέλου.

Από τους Δήμους εκτιμήθηκε ότι τόσο η διαδρομή προς το σχολείο, όσο και η κατάσταση των σχολικών προαυλίων είναι επικίνδυνη λόγω παγετού και κρίθηκε ασφαλέστερο να μη γίνουν μαθήματα. Σημειώνεται ότι στους μαθητές οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία που θα λειτουργήσουν αλλά κατοικούν σε περιοχές όπου τα σχολεία δεν λειτουργούν, δεν θα ληφθούν υπόψη οι σημερινές απουσίες.

Προβλήματα εντοπίζονται σε σχολικές μονάδες και στα όρια του Δήμου Βόλου. Χθες, οπότε και διευθυντές μετέβησαν στα σχολεία για να ανάψουν τα καλοριφέρ προκειμένου να διαπιστώσουν αν η θέρμανση λειτουργεί κανονικά και να ζεστάνουν τις αίθουσες ή να δουν αν τυχόν έχουν προκληθεί άλλου είδους προβλήματα, διαπιστώθηκε ότι το κύριο πρόβλημα αφορούσε στην κατάσταση των προαυλίων.

Στο συγκρότημα του Φυτόκου, όπου στεγάζονται τα 1ο και 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, στρώμα πάγου είχε καλύψει σύμφωνα με τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Δημήτρη Κόκκινο τόσο το μπροστινό, όσο και το πίσω προαύλιο, ενώ στην πίσω είσοδο του συγκροτήματος είχε πέσει τεράστιο δέντρο.

Αντίστοιχη εικόνα με αυλή… παγοδρόμιο και στο Γυμνάσιο Ιωλκού, όπως διαπίστωσε η διευθύντρια Ευαγγελία Μπαλαμώτη όταν χθες το πρωί μετέβη για να λειτουργήσει το σύστημα θέρμανσης και να ζεσταθούν οι αίθουσες. Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδη σήμερα δεν θα λειτουργήσει το Γυμνάσιο Ιωλκού, ενώ θα επανεξεταστεί η περίπτωση του συγκροτήματος στο Φυτόκο όπου γινόταν προσπάθειες εξομάλυνσης της κατάστασης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου