ΤΟΠΙΚΑ

To Λιμεναρχείο Βόλου έκοψε την πίτα του

to-λιμεναρχείο-βόλου-έκοψε-την-πίτα-του-666478

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου κέρδισε το φλουρί – Οι ευχές του πολιτικού κόσμου για το νέο έτος

Η παροχή καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών στον πολίτη, τον αλιέα και τον ναυτικό είναι το στοίχημα για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για το 2019.

Αυτό τόνισε ο λιμενάρχης Βόλου Χρήστος Κανάκης στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε μετά την τελετή των Θεοφανείων στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος».

Στην κοπή της πίτας, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, ο πολιτικός κόσμος διατύπωσε τις ευχές του, ώστε το 2019 να είναι ένα καλύτερο έτος. Την πίτα του Λιμεναρχείου Βόλου ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ενώ το φλουρί κέρδισε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, στην οποία ο λιμενάρχης Βόλου δώρισε ένα διακοσμητικό με ομοίωμα της Αργούς.

«Εύχομαι ο Αγιασμός των υδάτων να εξαγνίσει τις καρδιές και τις ψυχές όλων των ανθρώπων», ευχήθηκε ο κ. Κανάκης παίρνοντας τον λόγο μετά την κοπή της πίτας. «Για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, στόχος είναι το 2019 να κερδίσουμε το στοίχημα της καθημερινής προσπάθειας, να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη, στον αλιέα, στον ναυτικό, στον συναλλασσόμενο με την Υπηρεσία μας, στον κάθε πολίτη που αναζητά την επίλυση του προβλήματός του», τόνισε.

Από την πλευρά της η κ. Παπανάτσιου ευχήθηκε καλή χρονιά και δήλωσε ότι «τη φώτιση τη χρειαζόμαστε πάντα το πολιτικό προσωπικό».

«Για μας ως κυβέρνηση και ως Υπουργείο Οικονομικών τα δύσκολα πέρασαν. Από δω και πέρα σχεδιάζουμε θετικότερα πράγματα, προς όφελος του λαού, με σύνεση και χωρίς να υπάρχει ζήτημα επαναφοράς στην προηγούμενη κατάσταση. Είναι όλα τεκμηριωμένα και προγραμματισμένα και δεν θα φθάσουμε ποτέ ξανά στο σημείο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μπούμε στο ΔΝΤ και αυτό να καθορίζει τις τύχες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια πρόσθεσε: «Το 2019 θα είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά και τα στοιχεία φαίνονται από τον προϋπολογισμό, καθώς 910 εκ. ευρώ θα δοθούν παραπάνω απ’ αυτά που δόθηκαν στο μεοσοπρόθεσμο και θα υλοποιηθούν όλα αυτά που εξαγγείλαμε το προηγούμενο διάστημα», ανέφερε.

Σχετικά με το 2019 και τις εκλογές η υφυπουργός είπε ότι «θα πάνε καλά και θα προχωρήσουμε στην επόμενη τετραετία».

«Καλή και ευλογημένη χρονιά, με φώτιση στον νου και την ψυχή, εκείνων κυρίως που καθορίζουν τις τύχες αυτού του τόπου και του κόσμου ολόκληρου», ευχήθηκε από την πλευρά της η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Η ίδια πρόσθεσε ότι «αναπόφευκτα αυτές τις μέρες οι ευχές πηγαίνουν σε εκείνους που βρίσκονται στη θάλασσα, σε αυτούς που υπηρετούν στο Εμπορικό και στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Λιμενικό Σώμα. Είναι μια χρονιά καθοριστική και θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα κινηθούν με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των πολιτών αυτού του τόπου, που περιμένουν πολλά από την κυβέρνηση, που από τώρα μέχρι το τέλος της θητείας της διανύει το πιο σημαντικό κομμάτι, γιατί τώρα θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, τώρα ανατάσσεται η κοινωνία και τώρα η χώρα μας μπαίνει στην οδό της ανάπτυξης και της νέας ελπιδοφόρας προοπτικής», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση των ΑΝΕΛ, η υφυπουργός είπε ότι «η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στα Σκόπια. Η κυβέρνηση θα περιμένει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, να μελετηθεί η συμφωνία στο σύνολό της για να είναι σύμφωνη τουλάχιστον με αυτά που συμφωνήθηκαν από τους δύο υπουργούς Εξωτερικών. Θέλω να πιστεύω, γιατί έτσι επιβάλλεται, ότι δεν διαταραχτούν η πορεία και το έργο αυτής της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Προβληματισμό για τα γεγονότα του τελευταίου καιρού διατύπωσε από την πλευρά του ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος. «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βάλλει εναντίον ανεξάρτητων θεσμών, όπως η Δικαιοσύνη και να σπέρνει στον ελληνικό λαό τον διχασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής. Ο κ. Μπουκώρος ευχήθηκε στη συνέχεια «τα φετινά Θεοφάνεια να δώσουν τη δύναμη στις πολιτικές δυνάμεις, και στους πολίτες, προκειμένου να έλθει η πολιτική αλλαγή, ώστε η χώρα να αλλάξει πορεία. Η Ελλάδα και οι Ελληνες αξίζουν κάτι περισσότερο», είπε.

Με αφορμή τα Θεοφάνεια ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ευχήθηκε όλοι να έχουν πνεύμα σύνεσης, σοφίας, δημιουργίας, συνεννόησης, ώστε η χώρα να βγει από την κρίση και να επανέλθει στην κανονικότητα, με κανονικούς μισθούς, συντάξεις, υγεία και παιδεία.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προσπαθεί με συνεργασία να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί και αφορούν στις επιθυμίες των ανθρώπων, καθώς στην περιοχή έχουν γίνει χιλιάδες έργα για όλους, που έχουν δώσει ζωή. Η ουσία υπάρχει μόνο στα έργα, που πάντα λένε την αλήθεια και η κατάσταση στη χώρα χειροτέρεψε από τη στιγμή που ο λαός παρασύρθηκε από τα λόγια και δεν εκτίμησε τα έργα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο πλοίαρχος του «Εξπρές Σκιάθος» Θανάσης Κομπογιάννης ευχήθηκε «υγεία, χαρά, ευτυχία και μεγάλη υπομονή να ξεπεραστούν τα εμπόδια και σε όλους τους ναυτικούς που ταξιδεύουν παντού καλά ταξίδια και καλή επάνοδο στις οικογένειές τους».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου