ΤΟΠΙΚΑ

Επτά νέα έργα 4,8 εκατ. € ξεκινούν στη Μαγνησία

επτά-νέα-έργα-48-εκατ-e-ξεκινούν-στη-μαγνη-666528

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προωθεί νέα έργα ουσίας

Στη φάση υλοποίησης μπαίνουν επτά νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,8 εκατ. ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τα έργα είναι η «Αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές στο υδατόρεμα Κερασιώτη», προϋπολογισμού 3.100.000 €, η «Αποκατάσταση & συντήρηση κεραμικών επιστεγάσεων και όψεων Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικόλαου Βόλου» προϋπολογισμού 400.000€ και η «Κατασκευή αγωγού ύδρευσης στην περιοχή Στάφυλου του Δήμου Σκοπέλου», προϋπολογισμού 108.000€.

Ακόμη, σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η «Ανάπλαση, διαμόρφωση δρόμου και διευθέτηση όμβριων υδάτων εντός χερσαίας ζώνης λιμένος Σκοπέλου», προϋπολογισμού 920.000€, ο «Χώρος προβολής της ναυτικής κληρονομίας Σκοπέλου», προϋπολογισμού 90.605€ (προγραμματική με τον Δήμο Σκοπέλου), η «Αποκατάσταση τοξωτού γεφυριού Τσαγκαράδας στην θέση Κακοσκάλι» προϋπολογισμού 77.134€. (προγραμματική με τον Δήμο Ζαγοράς) και η «Μετασκευή παλαιού κτιρίου (πρώην Δημοτικού Σχολείου Πουρίου) σε χώρο μνήμης Δ.Γ. Κάσλα» προϋπολογισμού 161.942€. (προγραμματική με τον Δήμο Ζαγοράς).

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι «η δουλειά που γίνεται καθημερινά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας φέρνει έργα ουσίας, έργα χρήσιμα για τον τόπο. Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους, τους Δήμους και τις υπηρεσίες μας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις απαραίτητες για την καθημερινότητα των ανθρώπων της Θεσσαλίας. Είναι έργα που ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών και «θωρακίζουν» τις περιουσίες τους. Τα έργα αυτά πέραν της χρησιμότητάς τους στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου