ΤΟΠΙΚΑ

Στην κατάψυξη το Πήλιο

στην-κατάψυξη-το-πήλιο-666877

Στοίχημα πλέον η αντιμετώπιση του παγετού – Στους -7οC θα κατρακυλήσει το θερμόμετρο σήμερα στη Ζαγορά

Νέα χιονόπτωση… εξπρές έφερε το καιρικό φαινόμενο «Τηλέμαχος» στους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, που από το περασμένο Σάββατο έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Το στοίχημα από σήμερα θα είναι η αντιμετώπιση του παγετού, καθώς στους δύο Δήμους ο υδράργυρος αναμένεται να κατρακυλήσει έως και επτά βαθμούς υπό του μηδενός!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σε εγρήγορση κράτησε ο «Τηλέμαχος» συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας χθες από το πρωί. Από τις 9 και μετά ξεκίνησε νέα, μικρότερης όμως έντασης, χιονόπτωση σε Αγιο Βλάσιο, Αγιο Γεώργιο Νηλείας, Πινακάτες και Βυζίτσα και πιο έντονη από Αργαλαστή προς Ξινόβρυση, Λαύκο και Προμύρι και στα Χάνια. Το ύψος του νέου χιονιού δεν ξεπέρασε τα τρία εκατοστά, με εξαίρεση τα Χάνια όπου η ποσότητα του χιονιού ήταν μεγαλύτερη, κινητοποίησε όμως μεγάλη δύναμη αποχιονιστικών μηχανημάτων για τον καθαρισμό του εθνικού οδικού δικτύου το πρωί και αλατιέρες από το απόγευμα και μετά οπότε και η θερμοκρασία άρχισε να κατρακυλά υπό του μηδενός. Τουλάχιστον δέκα μηχανήματα επιχειρούσαν στο Ανατολικό και το Νότιο Πήλιο, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονταν σε διάφορα σημεία του νομού επιπλέον 25 μηχανήματα.

Οι δρόμοι ήταν καθαροί, το στοίχημα όμως ήταν να αντιμετωπιστεί ο παγετός. Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έγιναν νέες παραγγελίες σε μεγάλες ποσότητες αλατιού που άρχισαν να πέφτουν με αλατιέρες από χθες το απόγευμα. Συνολικά από το περασμένο Σάββατο πάνω από 400 τόνοι αλάτι έχουν πέσει στο οδικό δίκτυο του Πηλίου.

Η κατάσταση ήταν αντιμετωπίσιμη και μέσα στους οικισμούς τόσο στο Νότιο Πήλιο, όσο και σε Ζαγορά – Μούρεσι.

Χθες μάλιστα επιλύθηκε και πρόβλημα υδροδότησης που σημειώθηκε στο Ξουρίχτι, όπου το μισό χωριό είχε μείνει χωρίς νερό από την Κυριακή το πρωί, μετά από σπάσιμο κεντρικού αγωγού ύδρευσης.

Σήμερα αναμένεται ήλιος με… δόντια στους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου. Ο υδράργυρος θα «βουτήξει» στους -4ο στην Αργαλαστή και στους -7ο C στη Ζαγορά, βάζοντας το Πήλιο στην… κατάψυξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου