ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις για τον κατάπλου στο λιμάνι Βόλου πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ

αντιδράσεις-για-τον-κατάπλου-στο-λιμά-667225

Αντιδράσεις εκφράζονται από την Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ για τον κατάπλου, χθες το μεσημέρι, στο λιμάνι του Βόλου του πλοίου «USS Carson City» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Αποτελεί πρόκληση για το λαό του Βόλου ο κατάπλους στο λιμάνι του αμερικανικού πλοίου «USS Carson City», του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Το πλοίο συμμετέχει μαζί με την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και τους Αμερικάνους στρατιώτες που έχουν εγκατασταθεί σε Βόλο και Στεφανοβίκειο στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος», γεγονός που αποδεικνύει το ολοένα και πιο στενό δέσιμο της χώρας στις επικίνδυνες αντιπαραθέσεις στην περιοχή.

Η αρχική παρουσία ορισμένων αμερικανικών στρατευμάτων στο Στεφανοβίκειο πριν από μερικές εβδομάδες έχει εξελιχθεί σε μετατροπή όλης της περιοχής μας, της Ν. Ιωνίας, της Αγχιάλου, του λιμανιού του Βόλου, σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, όπως είχε προειδοποιήσει το ΚΚΕ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει τη Μαγνησία μαζί με άλλες περιοχές της Ελλάδας, σε χώρο μόνιμης παρουσίας, εκπαίδευσης και εφόρμησης στρατιωτικών δυνάμεων, για τη δολοφονία λαών, αμάχων, παιδιών για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Βάφει τα χέρια της με το αίμα των Παλαιστινίων που τα Ισραηλινά ελικόπτερα δολοφονούν μετά την εκπαίδευση τους από Αμερικανούς και Έλληνες στο Στεφανοβίκειο. Αποδεικνύεται ο καλύτερος σημαιοφόρος και το καλύτερο πλυντήριο του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού. Καθιστά την περιοχή μας στόχο στην αυξανόμενη αντιπαράθεση με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Να φύγουν τώρα οι Αμερικανονατοϊκοί στρατιώτες από το Βόλο και το Στεφανοβίκειο. Καλούμε το λαό της περιοχής μας να καταδικάσει την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που για λογαριασμό του ντόπιου κεφαλαίου φέρνει και εκπαιδεύει τους φονιάδες δίπλα από τα σπίτια μας και να εκφράσει με κάθε τρόπο την εναντίωσή του στις επικίνδυνες εξελίξεις”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου