ΤΟΠΙΚΑ

Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου

έκτακτο-δελτίο-κακοκαιρίας-από-το-κεν-668594

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το από 06-01-2019/13:00 Δελτίο Πρόγνωσης Καιρικών Φαινομένων από την Ε.Μ.Υ. για αύριο Δευτέρα 07-01-2019, θα επικρατήσουν στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα νότια κυρίως θάλασσα-παραθαλάσσια και τοπικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην Εύβοια, στις Σποράδες και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά. Μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από -06 έως 08 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Επίσης, σύμφωνα με το από 06-01-2019/12:30 Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Ε.Μ.Υ., το οποίο επισυνάπτεται, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Δευτέρα 07-01-2019 και την Τρίτη 08-01-2019, με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τις σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τους θυελλώδεις βόρειους άνεμους στα πελάγη.

2. Κατόπιν τούτου συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του Δελτίου.

3. Οι χειμερινοί κολυμβητές συστήνεται όπως επιδεικνύουν την απαραίτητη προσοχή και να συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης.

4. Ναυταθλητικοί και αλιευτικοί σύλλογοι, παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους, και να αποφύγουν την δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.

5. Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις που κοινοποιείται το παρόν, ενημερώνονται για την ετοιμότητά τους προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα.

6. Ναυτικοί πράκτορες που κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την ενημέρωση των Πλοιάρχων των πλοίων που πρακτορεύουν. 7. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου (τηλ: 2421353862 & 108).

Ο Αξιωματικός Φυλακής

ΑΝΘ/ΡΧΟΣ Λ.Σ. ΚΥΡΑΝΗΣ Κων/νος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου