ΤΟΠΙΚΑ

Θεαματική μείωση στα τροχαία δυστυχήματα στη Μαγνησία

θεαματική-μείωση-στα-τροχαία-δυστυχή-668839

Δείχνουν για το 2018 τα απολογιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας

Μείωση κατά 42,86% καταγράφεται στη Μαγνησία σχετικά με τα τροχαία δυστυχήματα το 2018 συγκριτικά με το 2017.

Παρά το γεγονός ότι το σύνολο των τροχαίων παρουσίασε αύξηση ύψους 37,50%,εντούτοις τα θανατηφόρα τροχαία κατέγραψαν θεαματική μείωση.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας το σύνολο των τροχαίων ατυχημάτων ήταν 44 το 2018 από 32 το 2017.

Από αυτά τα θανατηφόρα δυστυχήματα ήταν τέσσερα το 2018, ενώ το 2017 ήταν εφτά.

Αντίστοιχα τα σοβαρά τροχαία ήταν δέκα από εννέα στο συγκρινόμενο διάστημα, ενώ οι ελαφρά τροχαία ήταν 30 από 16.

Ο ετήσιος απολογισμός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας καταγράφει το περασμένο έτος συνολικά 56 παθόντες από τροχαία ενώ το 2017 οι παθόντες ήταν 40.

Στο μεταξύ, εκατοντάδες ήταν και το 2018 οι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με τη μέθη να καταγράφει ρεκόρ.

Αναλυτικά για μη χρήση ζωνών ασφαλείας βεβαιώθηκαν 1.331 παραβάσεις, ενώ για κράνη 476, για μέθη 752 και για κινητά 155.

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές των Τροχονόμων.

Όπως επισημαίνει, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος. Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά. Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας. Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας. Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας. Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος. Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα. Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη. Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα. Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ. Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς. Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου