ΤΟΠΙΚΑ

Διαμόρφωση νέου πάρκινγκ από τον ΟΛΒ

διαμόρφωση-νέου-πάρκινγκ-από-τον-ολβ-668961

Με δυνατότητα χωρητικότητας 212 αυτοκινήτων – Προσλήψεις τεσσάρων ατόμων

Στη διαμόρφωση ενός νέου ελεγχόμενου χώρου στάθμευσης με προηγμένα συστήματα τεχνολογίας θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.
Εταιρεία από την Αθήνα με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση χώρων στάθμευσης, η Cityzen, ανέλαβε να κάνει επενδύσεις ύψους 200.000 ευρώ για την εκμετάλλευση του χώρου που βρίσκεται πίσω από την αγορά του λιμένα στην πλατεία του Τελωνείου και είναι έκτασης 7.153 τετραγωνικών μέτρων.

Ο συγκεκριμένος χώρος, ο οποίος σήμερα είναι ανοιχτός και ανεκμετάλλευτος, εκτιμάται ότι θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 212 επιβατικά αυτοκίνητα και εφτά λεωφορεία.

Για τη λειτουργία του πάρκινγκ η οποία θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης διάρκειας οκτώ ετών, η εταιρεία θα προσλάβει προσωπικό τεσσάρων ατόμων.

H προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για τη διαχείριση του χώρου έληξε στις 30 Νοεμβρίου 2018. Στον διαγωνισμό ανταποκρίθηκαν και κατέθεσαν προσφορές συνολικά πέντε εταιρείες.

Η εκμετάλλευση του χώρου κατακυρώθηκε τελικά στην Cityzen, καθώς η εταιρεία είχε την προσφορά με τα περισσότερα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα έδωσε το υψηλότερο τίμημα, το οποίο είναι 1.548 ευρώ τον μήνα, αλλά και το μεγαλύτερο ποσό για τις επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Γιώργος Τοζίδης είπε ότι στόχος του Οργανισμού είναι ο νέος χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης να είναι όσο το δυνατόν πιο αυτοματοποιημένος και να δημιουργηθεί με βάση τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Εξάλλου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου εξετάζει και την περαιτέρω βελτίωση του υφισταμένου χώρου ελεγχόμενης στάθμευσης στη κεντρική προβλήτα με σχέδια και προτάσεις που επεξεργάζεται.

Η παραχώρηση του χώρου γίνεται στο πλαίσιο του απώτερου σκοπού του Οργανισμού Λιμένος Βόλου να προχωρήσει στην εκμετάλλευση όλων των χώρων που σήμερα ο ΟΛΒ δεν μπορεί να διαχειριστεί.

«Η φιλοσοφία μας είναι να μπορούμε να αξιοποιούμε όλους τους χώρους του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Οπου δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τους χώρους και αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια από τον Οργανισμό, τότε αναθέτουμε τη διαχείριση σε ιδιώτες. Οχι μόνο με κριτήριο το καλύτερο μηνιαίο αντάλλαγμα, αλλά και τις μεγαλύτερες δυνατές επενδύσεις στον εκάστοτε χώρο», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου