ΤΟΠΙΚΑ

Με δαπάνες της Εκκλησίας η κηδεία 87χρονου που βρίσκεται στα αζήτητα

με-δαπάνες-της-εκκλησίας-η-κηδεία-87χρον-669010

Με δαπάνες της Μητρόπολης Δημητριάδος θα τελεστεί η κηδεία 87χρονου άνδρα που βρίσκεται επί 40 μέρες στα αζήτητα του Νοσοκομείου.

Η σορός του 87χρονου, ο οποίος δεν είχε παιδιά, βρίσκεται στο ψυγείο του Νοσοκομείου σαράντα μέρες μετά τον θάνατό του από παθολογικά αίτια, με την τοπική Εκκλησία να δείχνει για μια ακόμη φορά το κοινωνικό της πρόσωπο.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Εσταυρωμένος» αναφέρονται τα εξής: «Οταν κλήθηκαν από την αστυνομία οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες της πόλης μας, για να βοηθήσουν οικονομικά, ούτως ώστε να γίνει η προβλεπόμενη νεκροτομή και να οδηγηθεί η σορός στην Εκκλησία, να τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία και, στη συνέχεια, να ταφεί στο κοιμητήριο, δήλωσαν αδυναμία… Όταν ενημερώθηκε η τοπική μας Εκκλησία, άμεσα κινητοποιήθηκαν οι άνθρωποί της, όπως και ο «Εσταυρωμένος» που δήλωσε, δια του προέδρου του, πως θα αναλάβει μέρος των εξόδων. Τελέσαμε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του και αναμένουμε τη σχετική ειδοποίηση από την Ι. Μητρόπολη για να βοηθήσουμε οικονομικά…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου