ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς νερό Λαύκος και Κάλαμος

χωρίς-νερό-λαύκος-και-κάλαμος-451011

Μπορεί σε ολόκληρο το Πήλιο μέχρι και αργά το βράδυ της Τρίτης – μετά τη σφοδρή κακοκαιρία και το χιονιά της Καθαρής Δευτέρας – να μην έβλεπαν την μύτη τους αλλά και είχαν κοκαλώσει από το κρύο εξαιτίας της παρατεταμένης διακοπής ρεύματος, ωστόσο στο Λαύκο και το Κάλαμο κοράκιασαν κιόλας. Τα αντλιοστάσια δεν στάθηκε δυνατό να λειτουργήσουν με αποτέλεσμα να αδειάσουν οι δεξαμενές από νερό!

Πιο συγκεκριμένα ο Λαύκος υδροδοτείται από μια γεώτρηση στην περιοχή «Άγιος Αθανάσιος» της οποίας το αντλιοστάσιο λειτουργεί με μπαταρία που φορτίζει με ηλιακή ενέργεια. Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών και οι συνεχείς συννεφιές είχαν σαν αποτέλεσμα η μπαταρία να αδειάσει και να μην μπορεί να γεμίσει ξανά από τη στιγμή που δεν υπήρχε ήλιος.

 
Το νερό στη δεξαμενή τελείωσε και έτσι ο Λαύκος από αργά το απόγευμα της Τρίτης – περίπου στις 8.00 – έμεινε χωρίς νερό. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε χθες Τετάρτη, οπότε και ο Δήμος έδωσε νερό στην περιοχή.
 
Τοποθετήθηκε χειροκίνητο μοτέρ με αποτέλεσμα ωστόσο το νερό να βγαίνει λίγο θολό εξαιτίας του «χτυπήματος» που γίνεται από το μοτέρ μέσα στη δεξαμενή. «Δεν υπάρχει πρόβλημα με το νερό, απλά επειδή ανακινείται συνεχώς από το χειροκίνητο μοτέρ βγαίνει στις βρύσες λίγο θολό», αναφέρει ο υπεύθυνος τής υπό σύσταση ΔΕΥΑ Νοτίου Πηλίου Κωνσταντίνος Λεγαντής.
 
Σε ό,τι αφορά την περιοχή του Καλάμου δημιουργήθηκε το ίδιο πρόβλημα, ωστόσο εκεί δεν κατέστη δυνατό να τεθεί σε λειτουργία το αντλιοστάσιο εξαιτίας των διακοπών ρεύματος της ΔΕΗ. Τελικά δόθηκε νερό από άλλη δεξαμενή το πρωί της Τετάρτης.
 
Χθες το μεσημέρι πήρε ρεύμα το Προμύρι
Εν τω μεταξύ η περιοχή Προμυρίου έμεινε χωρίς ρεύμα από το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας έως και χθες Τετάρτη, οπότε και αποκαταστάθηκε το πρόβλημα τις μεσημεριανές ώρες. Υπενθυμίζεται ότι τα προβλήματα προέκυψαν από την πτώση του πυλώνα υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην περιοχή ανάμεσα από Δράκεια και Άγιο Λαρεύντη με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς ρεύμα όλος ο όγκος του Πηλίου και τα νησιά των Βορείων Σποράδων.
 
Παγωμένοι οι δρόμοι νωρίς το πρωί
Ανοιχτό το οδικό δίκτυο
Εν τω μεταξύ παγωμένοι ήταν οι δρόμοι χθες νωρίς το πρωί στο οδικό κύκλωμα Πηλίου αλλά και στο οδικό κύκλωμα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού.
 
Οι δρόμοι γλιστρούσαν αρκετά και ήταν επικίνδυνη η κίνηση των ΙΧ – ειδικά χωρίς αλυσίδες – μέχρι και να περάσουν τα μηχανήματα να ρίξουν αλάτι και να τους καθαρίσουν. Ωστόσο στη συνέχεια οι δρόμοι καθαρίστηκαν και παρέμειναν ανοιχτοί χωρίς να σημειωθούν προβλήματα.
 
Τέλος στο Νότιο Πήλιο η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στον καθαρισμό των δρόμων μέσα στα χωριά, ενώ ανοιχτοί παρέμειναν και οι δρόμοι στην περιοχή της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου