ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς ρεύμα περιοχές σε Πήλιο και Βόλο

χωρίς-ρεύμα-περιοχές-σε-πήλιο-και-βόλο-670780

Προβλήματα υπάρχουν σήμερα στην ηλεκτροδότηση λόγω βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΗ, από την κακοκαιρία.

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει οικισμοί στο Πήλιο, στην Πορταριά, Κατηχώρι και στη Μακρινίτσα. Στον Βόλο προβλήματα στην ηλεκτροδότηση υπάρχουν κυρίως σε περιοχές της Αγίας Παρασκευής και στην πλατεία Χρυσοχοΐδη.

Συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών.

Το μεγαλύτερο μέρος των βλαβών αποκαταστάθηκε από συνεργεία της ΔΕΗ μέχρι αργά το μεσημέρι και καταβάλλεται προσπάθεια για την επίλυση όλων των προβλημάτων.

Εκτεταμένα προβλήματα και χθες στο δίκτυο της ΔΕΗ

Τόσο στα χωριά, όσο και στο κέντρο του Βόλου – Ετρεχαν ολημερίς συνεργεία

του ΔΕΔΔΗΕ μέσα στα χιόνια – Εκρηξη στον μετασχηματιστή στη Δράκεια

Εκτεταμένα προβλήματα σημειώθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ από το πρωί χθες, από πτώσεις δέντρων και κλαδιών τόσο στα χωριά του Πηλίου και του Αλμυρού, όσο και στο κέντρο του Βόλου. Το κέντρο βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ πήρε «φωτιά» από τα τηλέφωνα που δέχθηκε από δημότες, ενώ επί ποδός μέσα στα χιόνια για την επίλυση των προβλημάτων βρέθηκαν συνεργεία.

Οι αναφορές για βλάβες ήταν δεκάδες στο τηλεφωνικό κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ. Μέσα στον Βόλο χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες έμειναν περιοχές σε Πέτρου και Παύλου, Ισιδώρου και Δωδεκανήσου, Ιωλκού, Αγ. Ονουφρίου, Αναλήψεως, Κανάρη και 28ης Οκτωβρίου.

Βλάβες επίσης αναφέρθηκαν στο Βελεστίνο, στην Αφησσο, ενώ για πολλές ώρες χωρίς ηλεκτρικό έμειναν τα μισά Καλά Νερά, η Αφησσος η Ξυνόβρυση, το Ξουρίχτι έως και το δημοτικό σχολείο Ανηλίου, η Τσαγκαράδα όπου η διακοπή διήρκησε από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7:10 το απόγευμα και από την πλευρά του Αλμυρού, ολόκληρα χωριά όπως η Βρύναινα και οι Κωφοί.

Από τον ΔΕΔΔΗΕ έγινε γνωστό ότι σημειώθηκε έκρηξη στον μετασχηματιστή της ΔΕΗ στη Δράκεια, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν πολλές περιοχές.

Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη ιδίως στα σπίτια ηλικιωμένων όπου εκτός από φως δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν, εν μέσω χιονιά και με πολικές θερμοκρασίες, τα θερμαντικά σώματα.

Διακοπή ρεύματος και στον δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Το βάρος του χιονιού συμπαρέσυρε τα καλώδια υψηλής τάσης

Αλπικό τοπίο στον ορεινό δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου με τον αντιδήμαρχο Απόστολο Σολδάτο να υπογραμμίζει ότι νωρίς χθες το πρωί σημειώθηκε ασθενής χιονόπτωση στον Κισσό, με το φαινόμενο να εντείνεται μετά τις 10 το πρωί και να επεκτείνεται σε όλο το εύρος του δήμου, με το ύψος του χιονιού να ξεπερνάει τα 25 εκατοστά. Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στο μεταξύ χθες το μεσημέρι σε μεγάλη ακτίνα του δήμου από το Ξουρίχτι μέχρι το σχολείο του Ανηλίου λόγω της πτώσης μεγάλου πλατάνου ο οποίος κάτω από το βάρος του χιονιού συμπαρέσυρε τα καλώδια υψηλής τάσης παρακείμενου στύλου της ΔΕΗ, προκαλώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Απαιτήθηκαν πολύωρες προσπάθειες συνεργείου προκειμένου να απομακρυνθεί ο κορμός του δέντρου που έκοψε στα δύο τον κεντρικό δρόμο που ενώνει τον Κισσό με το Μούρεσι, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η διέλευση οχημάτων για διάστημα μιας και πλέον ώρας. Συνεργείο της ΔΕΗ προσπαθούσε ταυτόχρονα να απομακρύνει τα καλώδια υψηλής τάσης προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση της περιοχής και η κυκλοφορία του δρόμου.

Στο μεταξύ, παράπονα εξέφρασαν κάτοικοι της περιοχής Τσαγκαράδας οι οποίοι ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι δεν πέρασε εκχιονιστικό μηχάνημα στους δρόμους. Το πρόβλημα προκλήθηκε διότι ακινητοποιήθηκαν οχήματα που δεν ήταν εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η διέλευση του εκχιονιστικού μηχανήματος της Περιφέρειας. Τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν στο ύψος του Ξουριχτίου και απαιτήθηκε πολλή προσπάθεια προκειμένου να διέλθει το εκχιονιστικό και να φτάσει τελικά μετά μέχρι την Τσαγκαράδα, όπου επίσης σημειώθηκαν χθες προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου