ΤΟΠΙΚΑ

Σκληρή απάντηση του Υπ. Εσωτερικών στον δημοτικό σύμβουλο Βόλου, Κ. Γαργάλα

σκληρή-απάντηση-του-υπ-εσωτερικών-στο-670888

Σκληρή απάντηση δίνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Βόλου, Κώστα Γαργάλα, με αφορμή γραπτή δήλωση που διένειμε σήμερα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αναλυτικά στην απάντηση του υπουργείου αναφέρονται τα εξής: “Ενημερώνουμε τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κ. Γαργάλα ότι σύμφωνα με την νομοθεσία πράξεις όπως: «τραμπουκισμοί», «ύβρεις και απειλές», που – κατά τις καταγγελίες του – φέρονται να διαπράττονται από τον Δήμαρχο Βόλου, εμπίπτουν στο πεδίο του ποινικού δικαίου. Η αρμοδιότητα επ’ αυτών ανήκει στον κ. Εισαγγελέα, στον οποίο δύναται να προσφύγει κάθε πρόσωπο (είτε είναι δημοτικός σύμβουλος, είτε όχι), σε περίπτωση που αισθάνεται ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά του.

Την πρώτη φορά αποφύγαμε να απαντήσουμε στο προφανές ατόπημα, να κατηγορούνται πολιτικά πρόσωπα που υπηρετούν θεσμικές θέσεις άδικα, για ενέργειες που, ενώ καλούνται να κάνουν, σωστά δεν κάνουν. Αν θα είχαν δεχτεί να τις κάνουν και μάλιστα, κατά «παραγγελία», θα είχαν παραβιάσει τους νόμους της δημοκρατίας μας, εξομοιούμενοι με εκείνους που ενίοτε καταγγέλλονται για έλλειψη δημοκρατικότητας και νομιμότητας.

Ο δημόσιος λόγος πρέπει να διακρίνεται από γνώση και μέτρο. Προϋπόθεση γι’ αυτά, είναι η αυτογνωσία και ανάληψη ευθύνης, πρωτίστως πολιτικής, σ’ ό,τι αφορά τα αντίστοιχα ζητήματα”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου