ΤΟΠΙΚΑ

Προσέφερε φιλοξενία σε άστεγο

προσέφερε-φιλοξενία-σε-άστεγο-670994

Ξενοδόχος έδωσε χέρι βοήθειας στηρίζοντας το έργο του «Εσταυρωμένου» – Πρωτοχρονιάτικη επίσκεψη στον ξενώνα «Φιλύρα»

Φωτεινό παράδειγμα χαρακτηρίζει το έμψυχο δυναμικό του «Εσταυρωμένου» την κοινωνική ευαισθησία ενός νέου ξενοδόχου της περιοχής, ο οποίος προσέφερε δωρεάν φιλοξενία σε άστεγο, εκφράζοντας την αθέατη πλευρά της καλοσύνης. Ο λόγος για τον Μάριο Μπάλλα και τη σύζυγό του Ευμορφία, οι οποίοι φιλοξένησαν για δώδεκα περίπου ημέρες άστεγο 50χρονο συμπολίτη μετά από παράκληση του Συλλόγου, προσφέροντας δωρεάν στέγη, με γενναιοδωρία και μεγαλείο ψυχής.

Ο ευαισθητοποιημένος ξενοδόχος και η σύζυγός του προσέφεραν φιλοξενία με όλη τους την καρδιά και διακριτικότητα, δίνοντας το καλό παράδειγμα σε όλους. Ο άστεγος, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, πρόεδρος του «Εσταυρωμένου», για μεγάλο διάστημα έβρισκε καταφύγιο τη νύχτα στο υπόστεγο μιας καφετέριας στην παραλία του Βόλου. Ο «Εσταυρωμένος» βοήθησε οικονομικά τον άπορο άνδρα, τον έντυσε, τον ενίσχυσε ποικιλοτρόπως, του προσέφερε μερικά ημερομίσθια για να κάνει μια καινούργια αρχή στη ζωή του, ενώ όπως σημείωσε ο π. Θεόδωρος δέχεται καθημερινά δεκάδες αιτήματα από άνδρες και γυναίκες που ζητούν βοήθεια.

«Ευτυχώς που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο αυτό κι έτσι πέρασε τις γιορτές μέσα στη θαλπωρή ενός δωματίου και κοντά σε ανθρώπους που τον στήριξαν. Μακάρι να παραδειγματιστούν κι άλλοι ξενοδόχοι από το γεγονός αυτό και να μιμηθούν τον κ. Μάριο Μπάλλα, τον οποίο συγχαίρουμε και ευχαριστούμε δημοσίως για μια ακόμη φορά» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του «Εσταυρωμένου».

Εκδήλωση ανθρωπιάς

Παραμονή Πρωτοχρονιάς μέλη του Δ.Σ. και εθελοντές του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», με επικεφαλής τον πρόεδρό του π. Θεόδωρο Μπατάκα, πραγματοποίησαν επίσκεψη στον ξενώνα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης «Φιλύρα», που βρίσκεται απέναντι από το Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου. Εκεί παρέθεσαν γεύμα στους τροφίμους, έκοψαν την παραδοσιακή βασιλόπιτα και προσέφεραν δώρα.

Ο π. Θεόδωρος εξήρε την προσπάθεια του νοσηλευτικού προσωπικού και τόνισε πως τόσο ο «Εσταυρωμένος», όσο και η Μητρόπολη Δημητριάδος γνωρίζουν τις δυσκολίες του συγκεκριμένου έργου και στέκονται πάντοτε αρωγοί στις ανάγκες των ασθενών και φροντιστών τους.

«Ηταν μία όμορφη και συγκινητική στην απλότητά της εκδήλωση ανθρωπιάς, που επανεισάγει τους τροφίμους στην κοινωνία και αποκαθιστά σταδιακά την ανθρώπινη επαφή με τον έξω κόσμο. Αυτές οι αυθόρμητες χειρονομίες συμβάλλουν στον ψυχικό κόσμο των ασθενών όσο και μια μακροχρόνια θεραπεία φαρμάκων. Ο «Εσταυρωμένος» πραγματοποιεί πάντοτε την ίδια ημέρα τη συγκεκριμένη επίσκεψη, που γίνεται μια πραγματική αγκαλιά ασφάλειας και φροντίδας για τους ασθενείς» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου