ΤΟΠΙΚΑ

Με «φέσια» έκλεισε η χρονιά εξαιτίας της απληρωσιάς… του ΕΟΠΥΥ

με-φέσια-έκλεισε-η-χρονιά-εξαιτίας-τ-671396

Ιδιωτικές κλινικές και εργαστήρια στον Βόλο έχουν λαμβάνειν από τον Σεπτέμβριο

Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η αγορά της Υγείας. Με φέσια… έκλεισε το 2018 για κλινικές και εργαστήρια στον Βόλο που έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όπως τόνιζαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ άνθρωποι από το χώρο των ιδιωτικών κλινικών, τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν πραγματοποιηθεί ελάχιστες πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ, με την έλλειψη ρευστότητας να προκαλεί «ντόμινο» καθυστερήσεων στις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων προς εργαζόμενους, προμηθευτές και δημόσιο.

Προμηθευτές και επιχειρήσεις συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ, όπως είναι γνωστά διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές του Βόλου, εκφράζουν έντονο προβληματισμό καθώς οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των οφειλών του είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που προκαλεί μπλακ άουτ στις επιχειρήσεις, οι οποίες υπό αυτές τις συνθήκες είναι σαφές ότι δεν μπορούν να προγραμματίσουν και ούτε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους.

«Οι δυνατότητες επιβίωσής μας εξανεμίζονται. Η ασυνέπεια του ΕΟΠΥΥ προκαλεί τεράστια προβλήματα» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ιδιοκτήτης κλινικής στον Βόλο.

Η ίδια καθυστέρηση στην αποπληρωμή ισχύει και για τα ιδιωτικά εργαστήρια που είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ και τα οποία εκταμιεύουν τα χρήματα μετά από τρίμηνο τουλάχιστον, ενώ έχουν φορολογηθεί νωρίτερα για τις υπηρεσίες που παρείχαν. Την ίδια ώρα όμως για τις παλιές οφειλές έχουν υποστεί αρχικά «κούρεμα» και μετά συμψηφισμό.

«Ο Οργανισμός οφείλει πρώτα να προβεί σε ολική αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του και αφού αποπληρώσει να ξεκινήσει τη συζήτηση περί συμψηφισμού. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η κατάσταση αυτή οδηγεί αυτονόητα στον αφανισμό επιχειρήσεων καθότι αδυνατούν πλέον να αντεπεξέλθουν, όταν συσσωρεύονται υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν όχι με δική τους ευθύνη, αλλά με υπαιτιότητα του ΕΟΠΥΥ», σημειώνουν ιδιοκτήτες ακτινοδιαγνωστικών κέντρων της πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου