Σταματά την αποχή από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Βόλου ο Κ. Γαργάλας

Τελευταία ενημέρωση: 2019-01-03, 12:08:22
Σταματά την αποχή από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Βόλου ο Κ. Γαργάλας

Σταματά την αποχή από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Γαργάλας, όπως αναφέρει σε σημερινή του δήλωση, καταλογίζοντας παράλληλα μία "βολική για την σημερινή Δημοτική Αρχή «διαδικαστική ολιγωρία» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κι ακόμη πιο βολική «καθυστέρηση ελέγχου μάλλον λόγω φόρτου εργασίας» του Υπουργείου Εσωτερικών και της ηγεσίας του", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Γαργάλα:

Όπως είναι γνωστό από τις 03-10-2018 δώδεκα Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης μεταξύ των οποίων κι εγώ  απέχουμε από τις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (πλην του κ. Κανελλή που ήδη επέστρεψε) με συγκεκριμένη αιτιολόγηση και ανάλογη παράθεση τεκμηρίων. Η αποχή μας αυτή συνοδεύτηκε με καταγγελία περί κατάλυσης κάθε νομιμότητας , θεσμικής διαδικασίας και έννοιας Δημοκρατίας στην από τις 15-10-2018 αναφορά μας προς την Αποκεντρωμένη και τον Γραμματέα της  Νικόλαο  Ντίτορα αλλά και προς το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα προς το γραφείο του Υπουργού Αλέξανδρου  Χαρίτση και της Υφυπουργού Μαρίνας  Χρυσοβελώνη. Έχει παρέλθει έκτοτε ένα διάστημα περίπου τριών μηνών όπου θα περίμενε κανείς κάποια απάντηση, μια όχληση διευκρίνισης, μια ενημέρωση ή ακόμα κι ένα απλό ενδιαφέρον από τους προαναφερθέντες αποδέκτες της αναφοράς. Ματαίως όμως. Σιγή ασυρμάτου. Και για να γίνω ακριβέστερος στον μεν Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καταλογίζεται το ότι (με  ότι μέχρι σήμερα είναι στον υπογράφοντα  γνωστό) ουδέποτε τον απασχόλησε το συγκεκριμένο θέμα στους δε άλλους δυο πως (από ότι επίσης είναι στον υπογράφοντα γνωστό) ούτε και ενδιαφέρθηκαν να ελέγξουν την υφιστάμενη υπηρεσία τους για την τύχη της υπόθεσης. Και να σκεφτεί κανείς πως και η υφυπουργός Μ. Χρυσοβελώνη  και ο Γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκης είναι δημότες αυτής της πόλης.

Επειδή λοιπόν απέναντι σ’ αυτή την ομολογουμένως βολική για την σημερινή Δημοτική Αρχή «διαδικαστική ολιγωρία» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κι ακόμη πιο βολική «καθυστέρηση ελέγχου μάλλον λόγω φόρτου εργασίας (sic)» του Υπουργείου Εσωτερικών και της ηγεσίας του δεν μπορεί αιωνίως να στεκόμαστε απέχοντες του ρόλου μας, γι’ αυτό και δεν θα συνεχίσω την αποχή μου. Φυσικά όλη αυτή η μικρή «ιστορία» επιβεβαίωσε απολύτως τις από πολύ καιρό σκέψεις και υποψίες  μου για τους κύριους «υποστηρικτές» αυτής της Δημοτικής Αρχής. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από το ίδιο το σύστημα (όπως αυτό μορφοποιείται κάθε φορά) καθώς αυτή η Δημοτική Αρχή αποτελεί το πλέον συστημικό συλλογικό υποκείμενο που είναι και το πλέον βολικό και εξυπηρετικό γι’ αυτό.

Να ευχηθώ τέλος για όλες τις γιορτές Χρόνια Πολλά και

Καλή Χρονιά στον κάθε ένα συμπολίτη και στην κάθε μια συμπολίτισσα .

Κι ως προς τα Δημοτικά μας πράγματα το 2019 να είναι μια φωτεινή χρονιά, με αυτόφωτη και πραγματικά αυτοδιοικούμενη την πόλη μας, απαλλαγμένη από το μαύρο σύννεφο του σήμερα αλλά κι από τα βαρίδια των παραγόντων και των παραγοντίσκων που είναι και η βασική αιτία ύπαρξής του.  

Υ.Γ1. Μεγάλη προσοχή αλλά και υπομονή με αλληλεγγύη απ’ όλους προς όλους λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας και με την ευχή να μην παρουσιαστούν ξανά φαινόμενα ολιγωρίας και χάους .

Υ.Γ2. Παραθέτω τις επιστολές  και τις αναφορές προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπουργείο Εσωτερικών".

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
6
=