ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η κατασκευή των νέων παιδικών χαρών στον Δήμο Ν. Πηλίου

ξεκινά-η-κατασκευή-των-νέων-παιδικών-χ-673996

Μετά την Πρωτοχρονιά και μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να εγκατασταθεί ο ανάδοχος που προέκυψε για την κατασκευή των οκτώ πρώτων παιδικών χαρών στον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή οκτώ παιδικών χαρών με χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο».

Ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία ΠΑΡΚΟΤΕΧΝΙΚΗ και αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή των νέων παιδικών χαρών σε Τρίκερι, Αγία Κυριακή, Λαύκο, Προμύρι, Ξινόβρυση, Νεοχώρι, Καλά Νερά και Γατζέα.

Δεν θα είναι όμως οι μοναδικές παιδικές χαρές. Ο Δήμος κατέθεσε πρόταση και στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» από το οποίο εγκρίθηκε κονδύλι 210.000 ευρώ και αναμένεται ο διαγωνισμός για επιπλέον οκτώ παιδικές χαρές.

Συνολικά 410.000 ευρώ θα επενδυθούν για παιδικές χαρές που περιλαμβάνουν εργασίες εξ αρχής: Ξήλωμα όλων των παλιών παιχνιδιών, διαμορφώσεις, περιφράξεις, τοποθέτηση σύγχρονων και πιστοποιημένων παιχνιδιών, ειδικό δάπεδο.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η δημοπράτηση των παρεμβάσεων με στόχο την παράδοση των παιδικών χαρών στους μικρούς δημότες πριν από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σημειώνεται ότι το θέμα ασφάλειας των παιδικών χαρών είχε έρθει στο προσκήνιο το 2012, μετά από το νέο αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο που είχε θεσπιστεί στον απόηχο τραγικού δυστυχήματος στην Αττική με θύμα 13χρονο αγόρι σε λούνα παρκ στην περιοχή του Ελληνικού που λειτουργούσε χωρίς άδεια. Τότε η Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Παιδικών Χαρών Μαγνησίας κατέγραψε σημαντικές ελλείψεις σε 100 περίπου παιδικές χαρές σε όλον τον νομό. Στο σύνολο των παιδικών χαρών, με εξαίρεση τις νέες που κατασκευάστηκαν με κονδύλια του ΕΣΠΑ, δεν πληρούνται οι όροι λειτουργίας σύμφωνα με το νέο αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου