ΤΟΠΙΚΑ

«Φιάσκο» οι μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ

φιάσκο-οι-μόνιμες-προσλήψεις-στο-εσ-674128

Ανεστάλη ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ που προέβλεπε 28 θέσεις επικουρικού προσωπικού στη Μαγνησία σε σύνολο 1.116 – Για «ψηφοθηρικά παιχνίδια της Κυβέρνησης» κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Οδυνηρή έκπληξη δοκίμασαν εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ που αναμενόταν να «τρέξει» τις επόμενες μέρες για την πρόσληψη 1.116 μόνιμων υπαλλήλων ως επικουρικό προσωπικό σε διάφορους φορείς Υγείας.

Η σχετική προκήρυξη, που αφορούσε σε θέσεις τακτικού προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και αναμενόταν από χιλιάδες εργαζόμενους που ήδη βρίσκονται στο σύστημα ως επικουρικοί, αλλά και από ανέργους που θα συμμετείχαν στη διαδικασία της κάλυψης των θέσεων μέσω ΑΣΕΠ, έφτασε μέχρι το ΦΕΚ, όμως δεν δημοσιεύτηκε ποτέ!

Με τη γνωστοποίηση του πίνακα για την προκήρυξη των θέσεων που συνδέονται με τους υπηρετούντες επικουρικούς εργαζομένους, διαπιστώθηκε πως με τη μοριοδότηση που είχε αποφασιστεί ένα μεγάλο μέρος του επικουρικού προσωπικού, που ήδη απασχολείται σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, θα οδηγούνταν στην απόλυση και την ανεργία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία αντέδρασε έντονα, με αποτέλεσμα το Υπουργείο Υγείας να υποχρεωθεί να ζητήσει από το ΑΣΕΠ να «παγώσουν» οι διαδικασίες της προκήρυξης.

Το ΑΣΕΠ με τη σειρά του με ανακοίνωσή του προχώρησε στην προσωρινή αναστολή έκδοσης της προκήρυξης, επισημαίνοντας παράλληλα πως «για την επανεκκίνηση της ως άνω διαδικασίας θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων». Το Υπουργείο Υγείας πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση που να διευκρινίζει τις προθέσεις του σχετικά με το θέμα.

Μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού στη Μαγνησία είχαν «κλειδώσει» 28 μόνιμεςθέσειςκαιειδικότεραστοΝοσοκομείοκαιταΚέντραΥγείαςστιςκατηγορίες Τεχνολογικής (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής (ΥΕ) Εκπαίδευσης.

ΠΟΕΔΗΝ: Ψηφοθηρική η προκήρυξη

Η απόφαση για την αναστολή της έκδοσης της προκήρυξης ελήφθη μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας κι έχει προσωρινό χαρακτήρα, αναφέρει το ΑΣΕΠ. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν δόθηκαν περαιτέρω εξηγήσεις όπως συνηθίζεται, καθώς και ότι δεν ορίστηκε πότε θα επανέλθει, γεννά ερωτήματα για τα οποία η ΠΟΕΔΗΝ ζητά απαντήσεις, κάνοντας λόγο για «προκήρυξη φιάσκο με σκοπό ψηφοθηρικό».

«Η συγκεκριμένη προκήρυξη αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη της ρουσφετολογικής λογικής που διαπνέει τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση ψάχνει έναν τρόπο να δει πώς θα εκμαυλίσει αφενός τους νυν επικουρικούς εργαζόμενους και αφετέρου όσους ανέργους θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, κρατώντας τους σε ομηρία μέχρι τις εκλογές, για ευνόητους, ψηφοθηρικούς λόγους. Πρόκειται για ένα απάνθρωπο εμπόριο ελπίδας που δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συμβεί» ξεκαθάρισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, αιτία της αναδίπλωσης ήταν η αποκάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ πως η υλοποίηση της προκήρυξης θα οδηγήσει σε απόλυση σχεδόν το σύνολο των νοσηλευτών και του επικουρικού προσωπικού που θα βρεθεί χωρίς δουλειά αφού λήγουν σταδιακά οι συμβάσεις του.

«Μαγείρευαν προκήρυξη η οποία θα καλύπτει με την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας ένα μικρό μέρος των υπηρετούντων και για τις υπόλοιπες θέσεις θέλουν να καλλιεργούν ελπίδα πρόσληψης σε χιλιάδες υποψηφίους ενόψει των εθνικών εκλογών. Απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση για την έκδοση της προκήρυξης εφόσον παρήλθε η προθεσμία της» τονίζει εξάλλου η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το «πάγωμα» της προκήρυξης.

«Οι υπουργοί Υγείας γνωρίζουν τις θέσεις που καλύπτουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία. Γιατί δεν προκηρύσσουν άμεσα με την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας τις αντίστοιχες θέσεις ανά φορέα;» συνεχίζει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, καλώντας τον κλάδο να συμμετάσχει στη στάση εργασίας (10 π.μ. – 3 μ.μ.) που προγραμματίζει την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιανουαρίου και στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου