ΤΟΠΙΚΑ

Ενα πουγκί με χρήματα για τον «Εσταυρωμένο» από μαθητές του 10ου δημοτικού Ν. Ιωνίας

ενα-πουγκί-με-χρήματα-για-τον-εσταυρω-674138

Πολλές συγκινητικές εμπειρίες βιώνουν όσοι συνεργάζονται με τον «Εσταυρωμένο» και διακονούν αθόρυβα όσους έχουν ανάγκη. Με συγκίνηση μιλούν για την διαρκή στήριξη της τοπικής κοινωνίας στο έργο του Συλλόγου, με δεκάδες παιδιά και μαθητές σχολείων να προσφέρουν το χαρτζιλίκι τους για να βοηθήσουν όσους το χρειάζονται.

Συγκινητική ήταν η προσφορά χρημάτων από το 10ο δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας για την ενίσχυση των δράσεων του «Εσταυρωμένου». Συγκεκριμένα τα μέλη του συλλόγου δέχτηκαν μια έκπληξη στην φετινή εκδήλωση για την μέρα του φυλακισμένου, την οποία ετοίμασαν οι δάσκαλοι και οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας (Αλιβερίου), με επικεφαλής τον Τάσο Γούκο, τον διευθυντή του σχολείου, που μεταφράστηκε σε ένα πουγκί με χρήματα τα οποία παραδόθηκαν στον π. Θεόδωρο Μπατάκα, πρόεδρο του Δ.Σ. του «Εσταυρωμένου». Τα χρήματα που περιείχε το πουγκί ήταν καρπός αγάπης και συνεργασίας μαθητών και δασκάλων, οι οποίοι έδωσαν από κοινού ένα σπουδαίο μάθημα προσφοράς και αλληλεγγύης.

Κάθε βοήθεια που δίνεται στον «Εσταυρωμένο» ενισχύει πολλές κοινωνικές ομάδες, ανθρώπους κάθε ηλικίας που χρειάζονται στήριξη. Στο πλαίσιο αυτό, τις μέρες των γιορτών, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Εσταυρωμένος» αποτελούμενη από τους Λάμπρο Γιωτόπουλο, Πανταζή Γεράνη και την Μαρία Γιωτοπούλου, με επικεφαλής τον π. Θεόδωρο Μπατάκα, πρόεδρο του Συλλόγου επισκέφθηκε τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων του Βόλου, την δομή Μόζα και παρέδωσαν στους υπευθύνους της δομής μια ικανή ποσότητα παιδικών παιχνιδιών, για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στην περιοχή.

Σήμερα παραμονή της Πρωτοχρονιάς, εξάλλου, εκπρόσωποι του Δ.Σ. και των εθελοντών του συλλόγου θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στον ξενώνα «Φιλύρα» όπου θα παραθέσουν γεύμα στους τροφίμους, θα κόψουν την παραδοσιακή βασιλόπιτα και θα προσφέρουν δώρα. Ο «Εσταυρωμένος» και οι εθελοντές του έχουν στην μέριμνά τους και τους τροφίμους του Ξενώνα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης «Φιλύρα» που βρίσκεται απέναντι από το Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου.

Ο Ξενώνας «Φιλύρα» του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2000 στο Βόλο και φιλοξενεί άτομα με ψυχικές διαταραχές (20 ως 60 ετών). Στόχος της λειτουργίας του είναι να προσφέρει στους φιλοξενούμενους υψηλή ποιότητα σωματικής και ψυχικής υγείας, συμμετοχή σε δραστηριότητες καθημερινής ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, σχεδιασμός συνεργασίας με την οικογένεια και την κοινότητα και συντονισμού της συνεργασίας μ΄ άλλες υπηρεσίες. Το κτίριο βρίσκεται μέσα στο κοινωνικό ιστό της πόλης και κοντά στη θάλασσα. Είναι διαρρυθμισμένο έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των ενοίκων του για δραστηριότητες καθημερινής διαβίωσης, ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες.

Ο «Εσταυρωμένος» μέσω του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Διακονία» συμπαρίσταται και στους απόρους ασθενείς με διάφορα αναγκαία υλικά για την ανθρώπινη διαβίωσή τους. Σύνδεσμος μεταξύ του «Εσταυρωμένου» και του ξενώνα «Φιλύρα» είναι ο Ιωάννης Νικολόπουλος, ο οποίος διατηρεί προσωπικές σχέσεις με όλους τους ασθενείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου