ΤΟΠΙΚΑ

Κορυφώνεται η κίνηση σε τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ. για τις φορολογικές υποχρεώσεις

κορυφώνεται-η-κίνηση-σε-τράπεζες-και-ε-674255

Το αδιαχώρητο και σήμερα, τελευταία εργάσιμη για το 2018, στα τραπεζικά υποκαταστήματα και το κεντρικό υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στον Βόλο. Στην εκπνοή του χρόνου Βολιώτες σπεύδουν να τακτοποιήσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις η προθεσμία πληρωμής των οποίων λήγει σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Ηδη τις τελευταίες ημέρες η κίνηση είναι αισθητά αυξημένη, με τους συναλλασσόμενους να δημιουργούν τεράστιες ουρές μπροστά από τα γκισέ, από ΑΤΜ και μηχανήματα easy pay για τις συναλλαγές τους, με τον μέσο όρο αναμονής για την εξυπηρέτησή τους να κυμαίνεται πάνω από τη μισή ώρα.

Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα, οπότε και θα πρέπει να έχει τακτοποιηθεί το σύνολο των φορολογικών υποχρεώσεων των ελληνικών νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα σήμερα, Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, εκπνέει η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας για το 2019. Επίσης οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να εξοφλήσουν την τέταρτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ για να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμο 0,73%. Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιανουαρίου 2019, για να μην επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις. Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο πρέπει να εξοφλήσουν μια ακόμη μηνιαία δόση των ρυθμίσεων τους. Τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος και τέλος οι επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικό σύστημα θα πρέπει στο τέλος του μήνα να καταβάλουν τον ΦΠΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου