ΤΟΠΙΚΑ

Σχέδιο με ορίζοντα 20ετίας για το Βόλο…

σχέδιο-με-ορίζοντα-20ετίας-για-το-βόλο-851206

Το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της πόλης του Βόλου με ορίζοντα την επόμενη 20ετία θέτει σε δημόσια διαβούλευση η δημοτική αρχή του Βόλου, σηματοδοτώντας με αυτή την πρωτοβουλία μία άλλη φιλοσοφία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης που περιλαμβάνει τις 201 προτάσεις σε 12 ενότητες από το προεκλογικό πρόγραμμα της «Δημοκρατικής Συνεργασίας», καθώς και τις προτάσεις που κατέθεσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα διανεμηθεί σε 300 φορείς εντός και εκτός Μαγνησίας, αλλά και στους πρώην δημάρχους Βόλου και νομάρχες.
Από την ερχόμενη Δευτέρα μάλιστα, εκτός από το έντυπο που έχει εκδοθεί και αποστέλλεται στους φορείς, το Στρατηγικό Σχέδιο θα βρίσκεται και στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου με συγκεκριμένο μάλιστα site, στο οποίο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι πολίτες προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.
“Η απόφασή μας βασίζεται στην κοινωνική διαβούλευση και στη συνδιαμόρφωση των προτάσεων που θα αφορούν στο Βόλο του μέλλοντός μας, επισήμανε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, πλαισιωμένος από τους αντιδημάρχους κ.κ. Απ. Φοινικόπουλο και Δημ. Δερβένη.
Σύμφωνα με τον κ. Αλέκο Βούλγαρη, στόχος της δημοτικής αρχής είναι μέσα από τις προτάσεις που θα προκύψουν ο Βόλος να γίνει πόλος Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικός στο διεθνές περιβάλλον, και με επίκεντρο τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την βιομηχανία και τη βιοτεχνία
“Το επιστημονικό και παραγωγικό δυναμικό της περιοχής και η κοινωνία των πολιτών, υπογράμμισε ο κ. Αλέκος Βούλγαρης, πρέπει να συμμετέχουν και να στηρίξουν τα πολιτικά όργανα της αυτοδιοίκησης, ώστε ο αναπτυξιακός σχεδιασμός να επεκτείνεται σε σταθερή ισορροπία και σε βάθος χρόνου, χωρίς ασυνέχεια, ανακολουθία και αστοχίες.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Δερβένης επεσήμανε ότι η Ανάπτυξη της πόλης θα πρέπει να κινηθεί σε τέσσερις στρατηγικούς στόχους και ανέφερε ότι στα πλαίσια αυτά η μεγαλύτερη θεσμική παρέμβαση, κατά την εκτίμησή του, θα είναι η δημιουργία ενός Ενιαίου Δήμου στο Πολεοδομικό Συγκρότημα.
«Η πόλη πρέπει να γίνει ανταγωνιστική, βιώσιμη, ελκυστική και λειτουργική, τόνισε ο κ. Δερβένης και πρέπει να στηριχτεί πάνω στους άξονες ανάπτυξη-τουρισμός, ενίσχυση βιομηχανικής ταυτότητας, ενίσχυση ποιότητας ανθρώπινου δυναμικού, ενίσχυση ποιότητας ζωής, αξιοποίηση δυνατοτήτων οικονομικής ολοκλήρωσης και κοινωνική συνοχή.”
Ο αναπληρωτής του δημάρχου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Απόστολος Φοινικόπουλος, την πλευρά του έθεσε το θέμα σε καθαρά πολιτική βάση, ανέδειξε την πρωτοπορία της δημοτικής αρχής να θέσει σε δημόσια διαβούλευση το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της πόλης, και έκανε λόγο για “ιστορική στιγμή”.
«Η συζήτηση για την ανάπτυξη του Βόλου αρχίζει από μηδενική βάση, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Απ. Φοινικόπουλος, για πρώτη φορά με οργανωμένο διάλογο, τεκμηριωμένες απόψεις, στοχεύσεις, δράσεις και επιλογές. Το στρατηγικό σχέδιο θα μεγιστοποιήσει τα οφέλη της πόλης και ο Βόλος θα συσπειρώσει τις ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις, τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης και τους πολίτες. Είναι μια διαδικασία που δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου