ΤΟΠΙΚΑ

Δικαστικός μαραθώνιος και το 2019 για τη ΔΕΥΑΜΒ

δικαστικός-μαραθώνιος-και-το-2019-για-τη-δ-675522

Από τη ΔΕΥΑΜΒ εναντίον της ΕΡΓΗΛ για τη διασφάλιση των ταμείων και της ίδιας της ύπαρξης της δημοτικής επιχείρησης

Συνεχίζεται και το νέο έτος ο δικαστικός «μαραθώνιος» για τη ΔΕΥΑΜΒ έναντι της ΕΡΓΗΛ, η οποία επιχειρεί να εισπράξει ποσό 9,2 εκατ. ευρώ που της έχει επιδικάσει από το καλοκαίρι του 2014 ο Αρειος Πάγος για το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, το οποίο όμως δεν ολοκλήρωσε με βάση τη μελέτη.

Προς το παρόν η ΔΕΥΑΜΒ έχει επιστρέψει σε πλήρη κανονικότητα μετά το άνοιγμα του συνόλου των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρεί τόσο στη Eurobank, όσο και στην Πειραιώς, αλλά και στη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ο «πόλεμος» όμως για να σώσει τα ταμεία και την ίδια την ύπαρξή της δεν έχει τελειώσει. Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ εγκρίθηκε να ασκηθεί πρόσθετη παρέμβαση της ΔΕΥΑΜΒ υπέρ της Eurobank κατά την εξέταση ανακοπής της επιταγής προς εκτέλεση που είχε καταθέσει η ΕΡΓΗΛ στις 16 Οκτωβρίου 2018. Η υπόθεση πρόκειται να εξεταστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 9 Ιανουαρίου 2019.

Σημαντικό «όπλο» στα χέρια των νομικών θα αποτελέσει η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που έκανε δεκτό το αίτημα της ΔΕΥΑΜΒ και ανέστειλε την αναγκαστική εκτέλεση του κατασχετηρίου εις χείρας των τραπεζών, υποχρεώνοντας την ΕΡΓΗΛ να παραλείπει τη δέσμευση και είσπραξη ποσών που υφίστανται και κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς της επιχείρησης. Σημειώνεται ότι για την πλήρη προστασία των λογαριασμών εκκρεμεί απόφαση επί της ανακοπής των κατασχετηρίων που εκδικάστηκε στις 27 Νοεμβρίου.

Παράλληλα η ΔΕΥΑΜΒ αναμένει την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας επί της αγωγής που έχει καταθέσει εναντίον της ΕΡΓΗΛ από την οποία διεκδικεί 6,5 εκατ. ευρώ ως αχρεωστήτως καταβληθέντα για έργο που δεν εκτέλεσε.

Αγωγή κατά του Αχιλλοπούλειου

Στις 25 Ιανουαρίου 2019 πρόκειται να εκδικαστεί έφεση που άσκησε το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου στο Μονομελές Εφετείο Λάρισας.

Η ΔΕΥΑΜΒ έχει κινηθεί με αγωγή εναντίον του Νοσοκομείου για την είσπραξη των οφειλών του Αχιλλοπουλείου που εμφανίζεται ως μεγαλοοφειλέτης των ταμείων της δημοτικής επιχείρησης.

Η αγωγή είχε εξεταστεί στις 8 Φεβρουαρίου 2018 και ήδη όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στ. Παπαευσταθίου, το Νοσοκομείο έχει προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών του.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου