ΤΟΠΙΚΑ

Αιχμές κατά του υπουργείου Παιδείας από τους τρίτεκνους

αιχμές-κατά-του-υπουργείου-παιδείας-α-675598

«Ενα χαρτί έχει μεγαλύτερη αξία από ένα παιδί» λένε οι τρίτεκνοι, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις σε βάρος τους ενόψει των επικείμενων προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών

«Κόκκινο πανί» για τους τρίτεκνους το νέο σύστημα μοριοδότησης για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας και θα ισχύσει για τις νέες μόνιμες προσλήψεις που θα δρομολογηθούν σε βάθος τριετίας.

Ο Σύλλογος Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας «Η Αργώ» καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας ότι στο νομοσχέδιο που δόθηκε προς διαβούλευση παραμονή Χριστουγέννων, για πρώτη φορά στα χρονικά της Εκπαίδευσης οι ειδικές κατηγορίες (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άτομα με μόνιμη αναπηρία 67% και άνω του υποψηφίου ή του/της συζύγου ή τέκνου) περιθωριοποιούνται από τη διεκδίκηση θέσεων στη δημόσια εκπαίδευση είτε ως αναπληρωτές, είτε ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με τους τρίτεκνους «δίνεται μοριοδότηση 2 μορίων για κάθε παιδί και 20 μορίων για άτομα με μόνιμη αναπηρία 67% και άνω του υποψηφίου ή του/της συζύγου ή τέκνου, όταν ένα σεμινάριο 300 ωρών που κοστίζει 500 -700€ μοριοδοτείται με 4 μόρια και ένα μεταπτυχιακό με 20 μόρια», όπως τονίζεται.

«Δυστυχώς το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή. Είναι απορίας άξιον πώς ένα «χαρτί» να έχει περισσότερη αξία από ένα παιδί. Σε μία χώρα με τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, το υπουργείο αντιμετωπίζει εχθρικά, απαξιώνει και στέλνει στην ανεργία εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες και καταστρατηγεί ευθέως τα άρθρα 21, 22, 25 και 116 του Συντάγματος», σύμφωνα με τον τοπικό Σύλλογο.

Να σημειωθεί, πως μέχρι τη φετινή σχολική χρονιά 2018 – 2019 οι ειδικές κατηγορίες λαμβάνουν διαφορετική μοριοδότηση και κριτήρια πρόσληψης στους πίνακες εκπαιδευτικών γενικής αγωγής, ενώ στατιστικά, από τους 23.000 – 26.000 αναπληρωτές που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο, οι εκπαιδευτικοί που εντάσσονται στις κατηγορίες αυτές αποτελούν το 12% – 15% προσλαμβανόμενων.

Ως εκ τούτου οι τρίτεκνοι ζητούν τη δημιουργία ενός πίνακα ειδικών κατηγοριών για κάθε κλάδο εκπαιδευτικών γενικής, ειδικής αγωγής, ΕΕΠ και ΕΒΠ, που από εκεί θα προσλαμβάνει με ποσόστωση 15% επί των προσλήψεων κάθε φάσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου