ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκπαιδευτικοί εγκλωβισμένοι στην Αλόννησο

εκπαιδευτικοί-εγκλωβισμένοι-στην-αλ-676723

Το Σάββατο δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση και κόβεται και το κυριακάτικο δρομολόγιο

Ο νέος χρόνος και η επιστροφή στις αίθουσες διδασκαλίας στις σχολικές μονάδες της Αλοννήσου θα βρει τους εκπαιδευτικούς εγκλωβισμένους στο νησί για τουλάχιστον ένα τρίμηνο! Εκπαιδευτικοί που ταξιδεύουν κάθε Παρασκευή προς Βόλο λόγω σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων ή θεμάτων υγείας και επιστρέφουν Κυριακή απόγευμα, προκειμένου Δευτέρα πρωί να βρίσκονται στα σχολεία τους, δεν θα μπορούν να το κάνουν από τις 10 Ιανουαρίου και για ένα τρίμηνο σχεδόν.

Oπως έγινε γνωστό, από τις 10 Ιανουαρίου το «Εξπρές Σκιάθος» βγαίνει από τη γραμμή προφανώς για λόγους συντήρησης και η Αλόννησος μένει χωρίς ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση όλο το Σαββατοκύριακο.

Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα για έναν δημόσιο υπάλληλο να φύγει από την Αλόννησο την Παρασκευή το μεσημέρι και να επιστρέψει την Κυριακή το απόγευμα. Από τις 10 Ιανουαρίου και μετά θα μπορούν μεν να φεύγουν, αλλά δεν θα μπορούν να επιστρέψουν πριν τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα, οπότε και το πλοίο «πιάνει» λιμάνι στην Αλόννησο.

Ο «Πρωτέας», που επίσης εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή, την Κυριακή φθάνει μέχρι τη Γλώσσα Σκοπέλου, αλλά δεν «πιάνει» Αλόννησο και ούτε υπάρχει δρομολόγιο ιπτάμενου δελφινιού.

Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών επισκέφθηκε χθες τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον εγκλωβισμό τους στο νησί από τις 10 Ιανουαρίου και μετά.

Όπως επεσήμαναν δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Αντίστοιχο εγκλωβισμό θα βιώσουν τραπεζικοί, λιμενικοί και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο νησί. «Εν έτει 2018 είναι απαράδεκτο ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο να μην υπάρχει δρομολόγιο για ένα νησί», σχολίαζαν εκπαιδευτικοί.

Ηδη η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας προσανατολίζεται να ζητήσει την έγκαιρη επέκταση του κυριακάτικου δρομολογίου του «Πρωτέα» μέχρι την Αλόννησο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου