ΤΟΠΙΚΑ

Ποδαρικό… με υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ στον Βόλο

ποδαρικό-με-υποστελεχωμένο-εκαβ-στο-676795

«Ριγμένος» ο Βόλος συγκριτικά με την υπόλοιπη Θεσσαλία, λέει το σωματείο και ζητά μόνιμες προσλήψεις

Ποδαρικό με υποστελεχωμένο προσωπικό θα κάνει το 2019 για το ΕΚΑΒ Βόλου. Χαρακτήρα κατεπείγοντος προσδίδουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο αίτημα ενίσχυσης με προσωπικό, προκειμένου να μην προκύψουν κενά τα οποία θα προκαλέσουν προβλήματα στις διακομιδές ασθενών. Οι τελευταίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΚΑΒ έγιναν πριν από 14 χρόνια και ήταν ενταγμένες στην απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Το «καμπανάκι» που χτυπούν οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ στον Βόλο έχει αποδέκτη την ίδια τη διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν. Μαγνησίας, ο Βόλος είναι «ριγμένος» σε σχέση με την υπόλοιπη Θεσσαλία όσον αφορά στην ενίσχυση με πληρώματα.

«Ο τομέας ΕΚΑΒ στη Λάρισα (για τις ανάγκες Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων) έχει ενισχυθεί με 17 άτομα τα δύο τελευταία χρόνια και εμείς μόνο μ’ έναν συνάδελφο», υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Παν. Δαριώτης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας.

«Η κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ στην Αθήνα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι ανάγκες είναι σημαντικές και ότι υποχρεούται να ασχοληθεί με το πρόβλημα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις», πρόσθεσε ο πρόεδρος του σωματείου, τονίζοντας ότι εκ μέρους της διεύθυνσης του τομέα Θεσσαλίας έχουν υποβληθεί εισηγήσεις για νέες προσλήψεις, οι οποίες όμως δεν έχουν εισακουστεί μέχρι σήμερα.

Ο συναγερμός για το τοπικό σωματείο σήμανε από τη στιγμή που διαπιστώθηκε πως από τις αρχές του 2019 θα βρεθούν εκτός υπηρεσίας… και εκτός πληρωμάτων τέσσερα άτομα. Οι τρεις με απαλλαγή λόγω προβλημάτων υγείας και το τέταρτο άτομο αποχωρεί με απόσπαση από τον Βόλο για τη Λάρισα.

Με βάση τα προαναφερθέντα η «ομάδα κρούσης» περιορίζεται στα 37 άτομα.

Σύμφωνα με το σωματείο, αναμένεται να προκύψουν προβλήματα στις βάρδιες. «Υπολογίζουμε ότι σε καθημερινή βάση, αν δεν ενισχυθούμε εγκαίρως με επιπλέον άτομα, ένα ασθενοφόρο θα ακινητοποιηθεί», ήταν η εκτίμηση του προέδρου Παν. Δαριώτη.

Καμία μόνιμη πρόσληψη

Ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού είναι 48 – 55 χρόνων. Το ΕΚΑΒ ενισχύθηκε σημαντικά για πρώτη φορά το 1998, ενώ τελευταία φορά εργαζόμενοι προσλήφθηκαν το 2004. Από τότε ωστόσο μέχρι σήμερα οι ανάγκες έχουν αυξηθεί. Τα κενά καλύπτονται με εσωτερικές αποσπάσεις και μεταθέσεις.

«Κάποια στιγμή είχαμε φτάσει μέχρι και 44 άτομα προσωπικό» λένε με παράπονο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με το σωματείο, το ΕΚΑΒ Μαγνησίας ως τομέας χρειάζεται να ενισχυθεί με τουλάχιστον 10 άτομα επιπλέον.

Στα αλλεπάλληλα υπομνήματα που έχει αποστείλει το τοπικό σωματείο στη διοίκηση του ΕΚΑΒ, θέτει επιτακτικά το θέμα των προσλήψεων, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνεχή αποδυνάμωση του τομέα. Σύμφωνα μάλιστα με τους συνδικαλιστές για να «πιάσουν τόπο» οι προσλήψεις, θα πρέπει εκτός όλων των άλλων να ληφθεί υπόψη και το θέμα της εντοπιότητας. Όπως εξηγούν αυτό θα βοηθήσει ώστε να μην υπάρχουν μετακινήσεις σε άλλες πόλεις συναδέλφων τους, που αποδυναμώνουν την υπηρεσία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου