ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοχρονιάτικο γεύμα του «Εσταυρωμένου» στους τροφίμους στο «Φιλύρα»

πρωτοχρονιάτικο-γεύμα-του-εσταυρωμ-676809

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι, εκπρόσωποι του Δ.Σ. και των εθελοντών του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στον ξενώνα “ΦΙΛΥΡΑ”, όπου θα παραθέσουν γεύμα στους τροφίμους, θα κόψουν την παραδοσιακή βασιλόπιτα και θα προσφέρουν δώρα.

Ο “Ε” και οι εθελοντές του έχουν στην μέριμνά τους και τους τροφίμους του ξενώνα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης “ΦΙΛΥΡΑ” που βρίσκεται απέναντι από το Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου. Ο “Ε” δια του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ι. Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού, “ΔΙΑΚΟΝΙΑ, συμπαρίσταται και στους απόρους ασθενείς με διάφορα αναγκαία υλικά για την ανθρώπινη διαβίωσή τους. Σύνδεσμος μεταξύ του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” και του “ΦΙΛΥΡΑ” είναι ο κ. Ιωάννης Νικολόπουλος, ο οποίος διατηρεί προσωπικές σχέσεις με όλους τους ασθενείς.

Ο ξενώνας “ΦΙΛΥΡΑ”

Ο Ξενώνας «ΦΙΛΥΡΑ» του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2000 στο Βόλο και φιλοξενεί άτομα με ψυχικές διαταραχές (20 ως 60 ετών). Στόχος της λειτουργίας του είναι να προσφέρει στους φιλοξενούμενους υψηλή ποιότητα σωματικής και ψυχικής υγείας, συμμετοχή σε δραστηριότητες καθημερινής ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, σχεδιασμός συνεργασίας με την οικογένεια και την κοινότητα και συντονισμού της συνεργασίας μ΄ άλλες υπηρεσίες. Το κτίριο βρίσκεται μέσα στο κοινωνικό ιστό της πόλης και κοντά στη θάλασσα. Είναι διαρρυθμισμένο έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των ενοίκων του για δραστηριότητες καθημερινής διαβίωσης, ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου