ΤΟΠΙΚΑ

Εργα πνοής στη Νέα Ιωνία…

εργα-πνοής-στη-νέα-ιωνία-851206

Με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται εδώ και τέσσερις μήνες τα συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νέας Ιωνίας για την υλοποίηση των έργων και παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2007.
Η αποκατάσταση της οδοποιίας αποτέλεσε μια από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής, ενώ παράλληλα άρχισαν και συνεχίζονται οι εργασίες για την ανέγερση του Κοινωνικού Κέντρου των Τσιγγάνων στο Αλιβέρι αλλά και η κατασκευή της κεντρικής σκηνής του Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο.
«Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την ολοκλήρωση παρεμβάσεων σε τομείς που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα να δρομολογήσουμε την εξέλιξη έργων που εκκρεμούσαν επί σειρά ετών, ώστε να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης για τη Νέα Ιωνία», τονίζει ο Δήμαρχος της πόλης κ. Παύλος Μαβίδης.
Ειδικότερα, με γνώμονα τη διασφάλιση ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας καταρτίστηκε και υλοποιείται από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ένα πρόγραμμα γενναίων παρεμβάσεων σε δρόμους που βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση, όπως οι Ελλησπόντου, Κυρίλλου, Αδραμυτίου, Χρ. Λούλη, Χαλκηδόνος και Σωκίων. Ταυτόχρονα έγιναν αποκαταστάσεις τομών στις διαβάσεις των σιδηροδρομικών γραμμών, στην οδό Δοξοπούλου, στην είσοδο των Γλαφυρών όπου το οδόστρωμα είχε υποστεί τεράστια ζημιά από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου κ.α. Οι εργασίες βελτίωσης της οδοποιίας συνεχίζονται με ανάλογες παρεμβάσεις σε ολόκληρη τη Νέα Ιωνία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν συνολικά τα προβλήματα στον τομέα αυτό.
Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαμόρφωσης πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων στο Αλιβέρι, όπου ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι πλακοστρώσεις στους κεντρικούς δρόμους και έχει αρχίσει η κατασκευή του Κέντρου Κοινωνικών Εκδηλώσεων για τους Τσιγγάνους, συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Νέας Ιωνίας έχουν ξεκινήσει επίσης την αποκατάσταση φθορών στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό αμέσως μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς να προχωρήσουν στις μεγάλες παρεμβάσεις, όπως ο ελαιοχρωματισμός, οι επισκευές στους χώρους υγιεινής κ.α. Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι καταρτίσθηκε και έχει ήδη παραδοθεί στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας 5ετές πρόγραμμα για την ανάπτυξη της σχολικής στέγης στη Νέα Ιωνία, που περιλαμβάνει την ανέγερση νέων διδακτηρίων αλλά και γενναίες παρεμβάσεις στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα της πόλης.
Στον τομέα της καθαριότητας και του πρασίνου γίνεται τεράστια προσπάθεια για τη βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζει ο Δήμος τόσο στο κέντρο, όσο και στις συνοικίες. Στο πλαίσιο αυτό επιτεύχθηκε η προμήθεια 125 νέων κάδων απορριμμάτων, ενώ άρχισε και ολοκληρώνεται η κατασκευή τομών στα πεζοδρόμια για την τοποθέτησή τους. Παράλληλα δρομολογήθηκε η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την ενίσχυση της υπηρεσίας, καθώς επίσης οι εργασίες αποκατάστασης του πρασίνου και νέες φυτεύσεις, όπως στον περιβάλλοντα χώρο του Ξενώνα Αθλητών δίπλα από το Πανθεσσαλικό Στάδιο.
Όσον αφορά στα μεγάλα έργα, άρχισαν και συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής της κεντρικής σκηνής του Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο, δυναμικότητας 320 θέσεων, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2007. Ολοκληρώθηκε το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στις Γλαφυρές, με δυνατότητα φιλοξενίας 50 σκύλων και τον επόμενο μήνα εγκαινιάζεται, ενώ στις Γλαφυρές αρχίζει άμεσα και το έργο αποκατάστασης της χωματερής (ΧΑΔΑ), προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
Τέλος, εντός των ημερών αναμένεται η δημοπράτηση του έργου ανέγερσης Κέντρου Νέων Τεχνολογιών, το οποίο θα κατασκευασθεί στη συνοικία των Προσφυγικών, για να ακολουθήσει στις αρχές του καλοκαιριού η δημοπράτηση του έργου «Ολοκλήρωση του κινηματογράφου ΝΙΚΗ», προϋπολογισμού 1,3 εκατομμυρίων ευρώ και αμέσως μετά του Πολυδύναμου Κέντρου Δυτικών Συνοικιών, προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου