ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταίο αντίο στον αρχιμηχανικό του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

τελευταίο-αντίο-στον-αρχιμηχανικό-το-677545

Με την έμφυτη ευγένειά του κέρδιζε όποιον τον γνώριζε

Δεν ξέχασε την εφημερίδα στην οποία έζησε για 30 χρόνια ούτε αυτά τα Χριστούγεννα. Πέρασε, ευχήθηκε χρόνια πολλά, ενημέρωσε για περίπτερα, στα οποία είχαν εξαντληθεί τα φύλλα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και αναχώρησε για το σπίτι του. Δυστυχώς, ήταν η τελευταία φορά που διάβηκε το κατώφλι μας.

Ο λόγος για τον Κώστα Κονταξή, τον αρχιμηχανικό του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για 30 και πλέον χρόνια, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 χρόνων τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων προδομένος από την καρδιά του. «Εφυγε» όρθιος. Οπως όρθιος ήταν μέχρι τελευταία στιγμή.

Ανθρωπος με πραότητα και έμφυτη ευγένεια, με ξεχωριστή ματιά στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, με ανθρωπιά, πνεύμα ελεύθερο, αλλά συνάμα ανήσυχο.

Βαθιά συναισθηματικός ένιωθε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δεύτερο σπίτι του. Μας αγαπούσε και μας νοιαζόταν. Δεν περνούσε μέρα που να μην επισκεφτεί τα γραφεία της εφημερίδας. Να μας καλημερίσει, να μεταφέρει μία είδηση. Να μας παροτρύνει να δουλεύουμε αγόγγυστα, να μας ενθαρρύνει στη δουλειά μας. Ήταν, χωρίς υπερβολή, ένας πολύ δικός μας άνθρωπος.

Γεννημένος στην Καρδίτσα, ήρθε στον Βόλο για να αναζητήσει εργασία στα 17 του χρόνια. Αρχικά δούλεψε στην υπηρεσία μηχανικής καλλιέργειας. Όμως η τύχη τον έφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, όπου εργάστηκε για 30 ολόκληρα χρόνια μέχρι και τη συνταξιοδότησή του.

«Επαιζε» τις μηχανές στα δύο του χέρια. Μερόνυχτα ολόκληρα χωρίς σταματημό σκυμμένος πάνω στις μηχανές λινοτυπίας, έδινε τη μάχη ώστε όλα να κυλήσουν «ρολόι».

Η αγάπη του για τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ήταν τόση, που ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή του δεν σταμάτησε να ενδιαφέρεται για την εφημερίδα. Η σχέση που είχε πλέον αναπτύξει με παλιούς και νέους εργαζόμενους του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ήταν «καρμική» και διήρκησε μέχρι το τέλος.

Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά. Ο θάνατός του βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, αλλά και την οικογένεια του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ. Μεγάλη η απώλεια για τα παιδιά του Απόστολο και Σπυριδούλα Κονταξή και τη Μίτση Κονταξή, για τα εγγόνια του και τα αδέρφια του. Ο πολυαγαπημένος δικός τους άνθρωπος δεν υπάρχει πια.

Χθες συγγενείς και φίλοι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία μετά την εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου