ΤΟΠΙΚΑ

Δεν άντεξε η καρδιά της δίπλα στον νεκρό σύζυγό της…

δεν-άντεξε-η-καρδιά-της-δίπλα-στον-νεκρ-677602

Παθολογικά τα αίτια θανάτου του ηλικιωμένου ζευγαριού στα Ανω Λεχώνια στον Βόλο

Είδε τον άνδρα της να πεθαίνει και δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό για να τον βοηθήσει έτσι όπως ήταν σχεδόν κατάκοιτη και υπέστη έμφραγμα.

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από τη νεκροψία – νεκροτομή για τον θάνατο του ηλικιωμένου ζευγαριού στα Άνω Λεχώνια, που κατέγραψε με αποκλειστικό ρεπορτάζ ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, την παραμονή Χριστουγέννων, μία κοινωνική λειτουργός του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έβρισκε ένα ζευγάρι νεκρό στο σπίτι του όπου το είχε επισκεφτεί για να δει τις ανάγκες του ενόψει των εορτών.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου που μετέβησαν άμεσα στον τόπο απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου ανέλαβε την περαιτέρω προανάκριση της υπόθεσης.

Το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου διέταξε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, καθώς ο θάνατος και του ανδρός που ήταν ηλικίας 68 ετών και της γυναίκας που ήταν 74 ετών προβλημάτιζε αν και το ζευγάρι αντιμετώπιζε παθολογικά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μακροσκοπικά στοιχεία της νεκροψίας προέκυψε ότι ο άνδρας πέθανε πρώτος, το πιθανότερο στις 21 Δεκεμβρίου δηλαδή την Παρασκευή.

Αν και τα ακριβή αίτια θανάτου του δεν είναι ακόμη γνωστά, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα περαιτέρω εργαστηριακών εξετάσεων, εκτιμάται ότι ο 68χρονος απεβίωσε εξαιτίας παθολογικών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Η γυναίκα εκτιμάται ότι πέθανε μία μέρα μετά και συγκεκριμένα το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου.

Η άτυχη 74χρονη η οποία ήταν σχεδόν κατάκοιτη, καθώς οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της άλλαζαν ακόμη και πάνες, βρισκόταν επί αρκετές ώρες ζωντανή δίπλα στον νεκρό της σύζυγο μέχρι που δεν άντεξε άλλο και υπέστη έμφραγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αποτέλεσμα της νεκροψίας απέδωσε τα αίτια θανάτου της σε ισχαιμικές αλλοιώσεις του μυοκαρδίου.

Όπως είναι γνωστό το ηλικιωμένο ζευγάρι εντοπίστηκε νεκρό τη Δευτέρα παραμονή Χριστουγέννων. Ο γιατρός του ΕΚΑΒ που έσπευσε στον τόπο διέγνωσε απλώς τον θάνατό του και στη συνέχεια κλήθηκε η Αστυνομία.

Το τραγικό άγγελμα θανάτου βύθισε στο πένθος την οικογένεια του ηλικιωμένου ζευγαριού.Οι απελπισμένες προσπάθειες για την εισαγωγή των δικών τους ανθρώπων σε κατάλληλες δομές δυστυχώς δεν ευοδώθηκαν λόγω πληρότητας των δομών.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας. Ιδιαίτερα η γυναίκα το τελευταίο διάστημα είχε σκελετωθεί και ήταν σχεδόν κατάκοιτη. Ο άνδρας είχε επίσης προβλήματα υγείας όμως όχι τόσο σοβαρά.

Όλο το χωριό γνώριζε για τις δυσκολίες που υπήρχαν, όμως δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό για να βοηθήσει καθώς ήταν επιλογή του ζευγαριού να ζει αποκομμένο κοινωνικά από τη γύρω περιοχή.

Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου σκόρπισε απέραντη θλίψη. Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν κανένας δεν περίμενε ότι το ηλικιωμένο ζευγάρι θα είχε ένα τόσο τραγικό τέλος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου