ΤΟΠΙΚΑ

Στέρεψαν τα ΑΤΜ από χρήματα

στέρεψαν-τα-ατμ-από-χρήματα-678281

Σαββατοκύριακο χωρίς… ρευστό πέρασαν Βολιώτες που επιχείρησαν να κάνουν ανάληψη χρημάτων από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μέσω των ΑΤΜ των τραπεζών. Τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών «στέρεψαν» από χρήματα, αφήνοντας στα… κρύα του λουτρού εκατοντάδες συναλλασσόμενους που κατέβηκαν στην αγορά που λειτούργησε τόσο το περασμένο Σάββατο, όσο και την Κυριακή για τα ψώνια των γιορτών.

Ο τελευταίος ανεφοδιασμός των μηχανημάτων των τραπεζών έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι, πριν το κλείσιμο των τραπεζικών υποκαταστημάτων. Ωστόσο, η πίστωση των συντάξεων και τα δώρα προκάλεσαν «ουρές» έξω από τα ΑΤΜ από συναλλασσόμενους που έσπευσαν να κάνουν ανάληψη των χρημάτων τους. Οι «ουρές» ήταν τεράστιες και έφθαναν να καλύπτουν ακόμη και ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Συναλλασσόμενοι περίμεναν στωικά μέσα στο κρύο πότε να έρθει η σειρά τους.

Η αυξημένη κίνηση είχε ως αποτέλεσμα τα μηχανήματα να αδειάσουν… Το Σάββατο το απόγευμα όσοι κατέβηκαν για να «σηκώσουν» μετρητά και να κάνουν τις αγορές τους δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν. «Από αυτό το ΑΤΜ δεν μπορείτε προς το παρόν να κάνετε ανάληψη. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας», το μήνυμα που διάβασαν συναλλασσόμενοι στις οθόνες των ΑΤΜ που «στέρεψαν» από μετρητά.

Αρκετοί ξεκίνησαν… σαφάρι από τραπεζικό υποκατάστημα σε τραπεζικό υποκατάστημα αναζητώντας «φορτωμένο» μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών προκειμένου να πάρουν τα χρήματά τους, έστω κι αν θα χρεώνονταν μία μικρή προμήθεια για την εξυπηρέτησή τους από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτή στην οποία διατηρούν τον λογαριασμό τους.

Ακόμη και μηχανήματα που υπάρχουν έξω από σούπερ μάρκετ είχαν αδειάσει, με αποτέλεσμα όσοι ξέμειναν από ρευστό το Σαββατοκύριακο να αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν «πλαστικό» χρήμα για τις συναλλαγές τους ακόμη και για τις πιο μικρής αξίας.

Οι διαμαρτυρίες συναλλασσόμενων έφθασαν μέχρι τα κεντρικά των τραπεζών. Ωστόσο στελέχη τραπεζών επεσήμαναν μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο ανεφοδιασμός των ΑΤΜ δεν γίνεται για λόγους ασφαλείας. Τα μηχανήματα ανεφοδιάστηκαν και πάλι τη Δευτέρα το πρωί οπότε και λειτούργησαν τα τραπεζικά υποκαταστήματα έως τις 2:30 το μεσημέρι.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου