ΤΟΠΙΚΑ

«Πέταγμα» από τον Βόλο στη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου

πέταγμα-από-τον-βόλο-στη-βασιλική-οπ-678840

Θα είναι ένας από τους κύριους χορευτές στην όπερα «La Traviata» του Verdi– Επιλέχθηκε σε οντισιόν ανάμεσα σε 250 χορευτές και 2 Ιανουαρίου ξεκινά πρόβες

Από τον Βόλο… «πέταγμα» στη μεγάλη σκηνή της Royal Opera House του Λονδίνου για τον Βολιώτη «κύκνο» Στέφανο Δημουλά, ο οποίος επιλέχθηκε ανάμεσα σε 250 υποψηφίους ως ένας από τους κύριους χορευτές που θα συμμετέχει στην όπερα «La Traviata» του Verdi. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν από τις 14 έως τις 31 Ιανουαρίου, με τον βραβευμένο Ελληνα χορευτή να έχει κεντρικό χορευτικό ρόλο. «Ηταν ένας στόχος να ανέβω στη μεγάλη σκηνή της Βασιλικής Οπερας του Λονδίνου, σε μία τεράστια σκηνή που η ανεπανάληπτη Μαρία Κάλλας είχε ερμηνεύσει την όπερα «La Traviata»», εκμυστηρεύεται για την τεράστια επιτυχία του ο Βολιώτης επαγγελματίας χορευτής, ο οποίος στις 2 Ιανουαρίου ετοιμάζεται να μεταβεί στο Λονδίνο για να ξεκινήσει τις πρόβες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο Στέφανος Δημουλάς είναι ίσως ο πρώτος Βολιώτης χορευτής που ανεβαίνει στη σκηνή της Royal Opera House του Λονδίνου. Ηταν ένας από τους 250 υποψηφίους χορευτές που πέρασαν από οντισιόν για να επιλεγούν μόνο δύο άντρες χορευτές που θα συμμετέχουν στην όπερα. Ο 23χρονος «κύκνος» εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή που του έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής στη μεγάλη αυτή παραγωγή.

«Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη. Από τη στιγμή που μου ανακοινώθηκε ότι επιλέχθηκα ήταν σαν να άλλαξε το οξυγόνο μου. Μπορείς να συμμετέχεις σε δεκάδες casting, να απορρίπτεσαι, να απογοητεύεσαι και κάποια στιγμή βλέπεις ότι η προσπάθεια και η σκληρή δουλειά αποφέρουν καρπούς. Σίγουρα η συμμετοχή μου στη συγκεκριμένη όπερα σε μια τόσο μεγάλη σκηνή αποτελεί σταθμό στην καριέρα μου και θα παίξει μεγάλο ρόλο στο βιογραφικό μου», αναφέρει.

Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στον Βόλο για τις γιορτές των Χριστουγέννων και προσμένει την ημέρα που θα πετάξει για το Λονδίνο για να ξεκινήσει τις πρόβες. «Πλέον θα σταματάω στη στάση στο Covent Garden», αναφέρει όλο υπερηφάνεια.

Η «Τραβιάτα»

Η «Τραβιάτα», δηλαδή «η παραστρατημένη» στα ιταλικά, είναι μία από τις πλέον περίφημες ιταλικές όπερες. Είναι όπερα σε τρεις πράξεις με κείμενο του Πιάβε και μουσική του Τζουζέπε Βέρντι. Πρωτοπαίχτηκε στη Βενετία το 1853. Το έργο μεταφράσθηκε και στη γαλλική και ανέβηκε στο Λυρικό Θέατρο στις 27 Οκτωβρίου του 1864 με εξαιρετική επιτυχία και υπό τον τίτλο «Βιολέττα». Σε μεταγενέστερη παρουσίαση του έργου στο θέατρο «Οπερα Κομίκ» αποδόθηκε με τον ιταλικό του τίτλο «Λα Τραβιάτα».

Η υπόθεση του έργου δεν είναι άλλη από μια παράφραση, με αρκετές όμως περικοπές, του κλασικού παγκοσμίου φήμης δράματος του Αλέξανδρου Δουμά «Η κυρία με τας καμελίας». Το έργο διηγείται την τραγική κατάληξη ενός μεγάλου έρωτα, ματαιωμένου από τις κοινωνικές συμβάσεις.

Σε αυτή την όπερα που έχουν ερμηνεύσει μεγάλα ονόματα παγκοσμίου φήμης θα συμμετέχει ως ένας από τους κύριους χορευτές ο Στέφανος Δημουλάς.

Η όπερα ανεβαίνει από 14 έως 31 Ιανουαρίου στο Royal Opera House σε κείμενο Francesco Maria Piave, designer Bob Crowley, σχεδίαση φωτισμού Jean Kalman και διευθυντή κίνησης Jane Gibson.

Η πορεία μέχρι την επιτυχία – σταθμό

Ο Στέφανος Δημουλάς γεννήθηκε στον Βόλο όπου ξεκίνησε στη Δημοτική Σχολή Χορού σε ηλικία 4 ετών, πριν από την ένταξή του στη Βασιλική Ακαδημία Χορού της Σκωτίας με πλήρη υποτροφία αποφοιτώντας με bachelor στο Modern Ballet. Στην ηλικία των 9 ετών χόρεψε στην παραγωγή «Ο Καρυοθραύστης» από τα Εθνικά Μπαλέτα της Κορέας, ενώ αργότερα κερδίζοντας δύο φορές το 1ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό μαθητών χορού, καθώς και το 2ο βραβείο στον σύγχρονο χορό στον διεθνή διαγωνισμό χορού Ελλάδος εντάχθηκε ως σολίστας στην ομάδα χορού και θεάτρου Αντί-θέσις με καλλιτεχνική διευθύντρια την Άντζελα Καλαντζή. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του επιλέχθηκε να χορέψει σαν Ρωμαίος στη Σιγκαπούρη με τα μπαλέτα της Σκωτίας ως μέρος του Youth Cultural Exchange Project των Commonwealth Games. Έχει χορέψει για χορογράφους όπως η Kerry Nicholls («Semaphore»), ο Hubert Essakow («Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης-Μονάδα»), καθώς και με την Kally Lloyd-Jones, καλλιτεχνική διευθύντρια της Company Chordelia («Διδώ και Αινείας Opera»). Εργάστηκε ως χορογράφος και ως κεντρικός άνδρας χορευτής στις δύο νέες όπερες «Moremi Ajasoro » και «The Lullaby Experiments» για το Royal College of Music, ενώ είχε καίριες θέσεις σε παραστάσεις του Royal Conservatoire of Scotland (‘La Sylphide’, ‘The Nutcracker’, ‘Rocket Builder’, ‘Fused’). Υπήρξε επίσης ο κεντρικός άνδρας χορευτής σε αρκετά χορευτικά και μουσικά βίντεο, συμπεριλαμβανομένου του ‘Something in my heart’ από τους Röyksopp. Εχει χορέψει για την Alicia Keys στα MTV EMA Awards στο O2 Academy, για την Candi Staton στο Covent Garden, για την Emma Chrispin (‘The Seer’s Tower’) στο The Peace Fest16 στο City Hall του Λονδίνου, καθώς και με την ομάδα του ‘Lord of the flies’ του Matthew Bourne στο Theatre Royal στο Go Dance 15 Festival. Άλλες δουλειές του συμπεριλαμβάνουν συνεργασίες με το BBC1-CBBC Official Chart Show, IJAD Dance Company, 2entertain Sweden και το National Geographic των Ηνωμένων Πολιτειών. Ξεχωριστή ήταν η πρόσφατη επιλογή του ανάμεσα σε εκατοντάδες άτομα να χορέψει για την Kate Moss στη διαφήμιση της εταιρείας Charlotte Tilbury Cosmetics.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου