ΤΟΠΙΚΑ

Εξυπνη πρόταση για έξοδο

εξυπνη-πρόταση-για-έξοδο-679462

Πρωτότυπη εφαρμογή για κινητό δημιούργησε ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Εξυπνη εφαρμογή δημιούργησε ομάδα τριών νέων επιστημόνων, φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καταθέτοντας μια καινοτόμα πρόταση που ήδη έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους. Το exodos είναι μια δωρεάν εφαρμογή για κινητό που έχει ως στόχο να λύσει το πρόβλημα της οργάνωσης εξόδου για κάθε παρέα, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εμπνευστές της συγκεκριμένης καινοτόμας εφαρμογής είναι ο 26χρονος Κωνσταντίνος Μανωλιός, ο 27χρονος Αλέξανδρος Πάτρας και ο 23χρονος Γιάννης Λιάγκος, οι οποίοι ένωσαν τις δημιουργικές τους δυνάμεις στη διάρκεια των σπουδών τους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι δύο πρώτοι έχουν αποφοιτήσει από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών που υπάγεται στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με το νεότερο μέλος της παρέας να συνεχίζει τις σπουδές του στο ίδιο τμήμα.

«Κατά τη διάρκεια των σπουδών μας στο τμήμα ΗΜΜΥ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προβληματιστήκαμε από τη δυσκολία συνεννόησης εξόδου σε μια παρέα. Συζητώντας με φίλους συμπεράναμε ότι πρόκειται για ένα γενικό πρόβλημα που δεν αφορούσε μόνο σε εμάς, αλλά σε πολύ περισσότερο κόσμο. Ετσι λοιπόν μιας και είμαστε ανήσυχα πνεύματα, σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις μας για να λύσουμε το πρόβλημα» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κωνσταντίνος Μανωλιός εκ μέρους της ομάδας του exodos.

Μετά από πολλή σκέψη και δουλειά και αφού οι δύο από τους τρεις αποφοίτησαν, αποφάσισαν να κάνουν πράξη τον κοινό στόχο, προωθώντας την εφαρμογή στην αγορά και δημοσιεύοντας παράλληλα το αποτέλεσμα.

«Αισίως φτάσαμε στην πρώτη λειτουργική έκδοση για Android την οποία μόλις δημοσιεύσαμε» αναφέρει ο Κωνσταντίνος Μανωλιός, ο οποίος περιγράφει αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την χρησιμότητα της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Το σημαίνει exodos

Το exodos είναι μια δωρεάν εφαρμογή που έχει ως στόχο να λύσει το πρόβλημα της οργάνωση εξόδου της παρέας, που πολλές φορές ακυρώνεται λόγω δυσκολίας συνεννόησης.

Το exodos αντικαθιστά τις πολλαπλές ομαδικές συνομιλίες, τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα με μια απλή ολοκληρωμένη λύση, ενώ διαθέτει σύστημα ψηφοφορίας που ο καθένας μπορεί να προτείνει κάποιο μαγαζί και να εκφράσει τις προτιμήσεις του για όσα έχουν προταθεί.

Για να μπει κάποιος στην εφαρμογή και να την κατεβάσει γράφει exodos και ακολουθεί η διαδικασία εγγραφής όπου είναι αναγκαίος ο αριθμός του κινητού και στη συνέχεια όσα μέλη της παρέας την έχουν ήδη κατεβάσει, είναι διαθέσιμοι για να δεχθούν την πρόσκληση.

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει αν του αρέσει κάποια πρόταση ή όχι, αλλά και να διαλέξεις μια αγαπημένη.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας υπολογίζεται αυτόματα με βάση τις προτιμήσεις όλων των μελών της παρέας, ενώ το κάθε μέλος μπορεί να δεχτεί ή να απορρίψει μια πρόσκληση.

Καινοτόμα πρόταση

Η εφαρμογή για smartphone διαθέτει ενσωματωμένη ομαδική συνομιλία που εξυπηρετεί οποιαδήποτε άλλη συνεννόηση, ενώ μπορεί να δει κανείς τις πληροφορίες του κάθε μαγαζιού.

Το exodos είναι ιδανικό για μεγάλες παρέες και παρέες που δυσκολεύονται να αποφασίσουν το μαγαζί που θα βγουν.

«Ο σκοπός μας είναι να κανονίζουν όσο το δυνατόν πιο εύκολα την έξοδό τους οι παρέες έτσι ώστε να την απολαύσουν περισσότερο. Βελτιωνόμαστε συνεχώς με βάση τις υποδείξεις των χρηστών, γιατί η παρέα μετρά» υπογραμμίζει ο Κωνσταντίνος Μανωλιός.

ΙΝΦΟ. Ο Σύνδεσμος Android είναι: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.exodosapp.rls.

Η ιστοσελίδα εφαρμογής: https://exodosapp.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου