ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτικός περίπατος γνώσης για τους πρόσφυγες δομών του Βόλου

εκπαιδευτικός-περίπατος-γνώσης-για-τ-679556

Λογοτεχνικός περίπατος από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την Αρσις πραγματοποιήθηκε, προσφέροντας πλούτο εικόνων και πληροφοριών στους συμμετέχοντες, στο πλαίσιο του προγράμματος ROUTES που έχει στόχο την προσφορά πλούσιων πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ευκαιριών στους συμμετέχοντες μέσω δραστηριοτήτων μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης.

Είκοσι πέντε συμμετέχοντες, πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της Αρσις στη Μακρινίτσα και στο κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αγριά, μαθητές του ΣΔΕ Βόλου και φοιτήτριες του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου με σύμμαχο τον καλό καιρό και με τη συνοδεία της προέδρου της Ενωσης Φιλολόγων Μαγνησίας Βίκυς Μαντζώρου περπάτησαν από τον σιδηροδρομικό σταθμό Βόλου μέχρι το άγαλμα του Παπαδιαμάντη στην παραλία του Βόλου.

Κατά μήκος της διαδρομής και σε προκαθορισμένους σταθμούς οι συμμετέχοντες διάβασαν επιλεγμένα αποσπάσματα κειμένων από πεζογράφους και ποιητές τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τις χώρες καταγωγής των προσφύγων. Παράλληλα οι νεαροί πρόσφυγες διάβασαν στις γλώσσες τους, με μετάφραση στα αγγλικά και τα ελληνικά, κείμενα που έχουν οι ίδιοι γράψει και συνδέονται τόσο με τη χώρα καταγωγής τους, όσο και με την προσφυγική τους εμπειρία. Η επόμενη διαδρομή, που θα είναι ένας ιστορικός περίπατος στη συνοικία των Παλαιών, προγραμματίζεται προς τα τέλη Ιανουαρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου