ΤΟΠΙΚΑ

Ακολουθίες των Χριστουγέννων στην Μητρόπολη Δημητριάδος

ακολουθίες-των-χριστουγέννων-στην-μη-679594

Με τη δέουσα λαμπρότητα η τοπική Εκκλησία γιορτάζει τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα της Μητρόπολης Δημητριάδος σήμερα Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου παραμονή Χριστουγέννων από τις 6 έως τις 7.30π.μ. εψάλη ο όρθρος και οι μεγάλες και βασιλικές ώρες των Χριστουγέννων, ενώ θα ακολουθήσει ο εσπερινός των Χριστουγέννων και η θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στους ναούς και τα μοναστήρια.

Στις 6μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Θα μιλήσει ο Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος, προϊστάμενος του ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

Αύριο Τρίτη 25 Δεκεμβρίου ανήμερα Χριστούγεννα από τις 5.30 έως τις 8.30 π.μ. θα τελεστούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία των Χριστουγέννων. Ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στο ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου θα τελεστεί δεύτερη Θεία Λειτουργία από τις 9.30 έως τις 11.30π.μ.

Μεθαύριο Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος θα λειτουργήσει και θα μιλήσει στο ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας.

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου (Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου) πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός των Αλυκών. Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα πραγματοποιήσει κήρυγμα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

Αγρυπνίες

Eξάλλου, με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων, θα τελεστεί αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγ. Λαυρεντίου Πηλίου σήμερα Δευτέρα, βράδυ της παραμονής. Η αγρυπνία θα αρχίσει στις 8.00 μ.μ. και θα απολήξει στις 1.00 π.μ. μετά τα μεσάνυχτα. Τηλέφωνο επικοινωνίας 24280-96226.

Επίσης σήμερα Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου θα τελεσθεί αγρυπνία για την εορτή των Χριστουγέννων στον ιερό ναό Αγίας Αννης, παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων Βόλου (οδός Ζαλόγγου – Ναυπλίου). Η αγρυπνία θα αρχίσει στις 9 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου