ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Η καταβολή του Δώρου είναι υποχρεωτική για τους εργοδότες

παμε-μαγνησίας-η-καταβολή-του-δώρου-εί-679686

Παρότρυνση προς τους εργαζόμενους να προβούν σε καταγγελία των επιχειρήσεων που δεν θα καταβάλλουν Δώρο Χριστουγέννων, όπως προβλέπει η νομοθεσία, απευθύνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

Σ’ ανακοίνωση που εκδόθηκε γίνεται αναλυτική αναφορά στις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τις οποίες είναι υποχρεωτική καταβολή του Δώρου, με το ΠΑΜΕ να επισημαίνει: «Καθώς τα φαινόμενα απληρωσιάς γενικεύονται και ειδικά την περίοδο των εορτών οξύνονται κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να επιτρέψει την μη καταβολή του επιδόματος (Δώρου) του και να χάσει τα λεφτά του.

Τα Σωματεία πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να βοηθήσουν κάθε εργαζόμενο και να παρέμβουν όπου χρειάζεται. Αμεσα να ενημερώσουν και να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και του Δώρου, ειδικά στους χώρους που υπάρχουν προβλήματα πληρωμών και καθυστερήσεων».

Το ΠΑΜΕ συνιστά επίσης στους εργαζόμενους να μην υποκύψουν σε πιέσεις και επιστρέψουν το Δώρο στον εργοδότη και τους καλεί να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες για να το καταγγείλουν.

Τέλος ενημερώνει πως όποιος εργαζόμενος αντιμετωπίσει πρόβλημα με την καταβολή του Δώρου να έρθει άμεσα σε επαφή με τις δυνάμεις, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στον χώρο του ή να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα της Γραμματείας Βόλου : 24210-31307, 6978818479

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου