ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος κόσμου στο γιορτινό τραπέζι που έστρωσε ο Δήμος στον Αγ. Νικόλαο

πλήθος-κόσμου-στο-γιορτινό-τραπέζι-πο-680390

Γιορτινό τραπέζι… για όλους τους Βολιώτες έστρωσαν χθες ο Δήμος εν όψει Χριστουγέννων στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου. Τρεις χιλιάδες μερίδες αποδείχτηκαν λίγες για τον κόσμο που είχε κατακλύσει από νωρίς το απόγευμα τον πεζόδρομο περιμένοντας να αρχίσει το γιορτινό δείπνο.

Η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον ίδιο το δήμαρχο Αχ. Μπέο και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της ομάδας πλειοψηφίας, φόρεσαν ποδιές και σερβίρισαν μικρούς και μεγάλους που περίμεναν στη σειρά προκειμένου να απολαύσουν τα εδέσματα όπως σουβλάκια, μπιφτέκια, πανσέτες, λουκάνικα αλλά και γλυκά και άφθονο κρασί και τσίπουρο που προσφέρονταν σ’ όλους.

Δίπλα τους για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και η «Κουζίνα Αλληλεγγύης». Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχε και η Ενωση Μαγείρων Μαγνησίας, της οποίας μέλη ετοίμασαν και προσέφεραν πρωτότυπα πιάτα στο κοινό. Η εκδήλωση υποστηρίχτηκε με παροχή ειδών και υπηρεσιών, πλήθος τοπικών επιχειρηματιών από το χώρο των τροφίμων και των ποτών.

Παράλληλα με το εορταστικό δείπνο, για τη διασκέδαση του κόσμου υπήρξε ψυχαγωγικό πρόγραμμα με παραδοσιακές μελωδίες με τις «Διπλοπενιές» και χορευτικά συγκροτήματα.

Παράλληλα την ίδια ώρα το «Μουσικό Φορτηγό», το πρωτότυπο κινούμενο όχημα που μεταφέρει μπάντες στις περιοχές του κέντρου της πόλης διασκέδαζε το κοινό δίνοντας «φωνή» σε τοπικά εναλλακτικά μουσικά σχήματα.

«Είναι μία κίνηση με έντονο συμβολισμό, που θέλει να καταδείξει ότι οι αιρετοί της δημοτικής αρχής είμαστε στην υπηρεσία των δημοτών», τόνισε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος αντάλλαξε ευχές με τον κόσμο για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Να σημειωθεί ότι σήμερα Δευτέρα στην Πλατεία Αγίου Νικολάου επίσης, στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Γιορτή των Παιδιών, ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών και περιλαμβάνει πρόγραμμα με ξυλοπόδαρους, μάγο και λοιπούς εμψυχωτές – διασκεδαστές, μουσική και χορό. Συμμετέχουν οι Σχολές Χορού της Τέτας Γογούση και της Νίκυ Κρίσλοου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου