ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή αγάπης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το ΕΕΕΕΚ Βόλου

γιορτή-αγάπης-της-περιφέρειας-θεσσαλ-681171

Δίπλα στους γονείς και τους μαθητές για την απόκτηση ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου

Εκφραση έμπρακτης στήριξης στην προσπάθεια απόκτησης ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου που θα διευκολύνει την καθημερινή μετακίνηση των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο «DOMOTEL XENIA» Βόλου, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων.

Η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη υπογράμμισε ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα «κι εμείς να βάλουμε το μικρό μας λιθαράκι, για να αποκτήσουν τα παιδιά δικό τους όχημα με την κατάλληλη υποδομή, για να μεταφέρονται όχι μόνο στο σχολείο, αλλά και σε άλλες δράσεις», είπε.

Παράλληλα η κ. Κολυνδρίνη ανέφερε ότι η μεταφορά των μαθητών γίνεται με μισθωμένα λεωφορεία από την Περιφερειακή Ενότητα σε συνεργασία με τον Αστικό ΚΤΕΛ το οποίο χρηματοδοτείται για αυτό τον λόγο, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η εξασφάλιση αυτού του λεωφορείου θα δώσει μόνιμη λύση στην μεταφορά των μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου σε εκδρομές και σε δράσεις που δικαιούνται ως παιδιά να έχουν». Κλείνοντας, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «στο νέο σχολικό έτος, τον Σεπτέμβριο του 2019, το ειδικό σχολείο θα έχει το δικό του λεωφορείο».

Η χθεσινή εκδήλωση σημείωσε επιτυχία, με την πρόεδρο του συλλόγου γονέων παιδιών με αναπηρίες Ράνια Καρανικόλα να υπογραμμίζει ότι «το ταξίδι αλληλεγγύης που ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου με τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο σύλλογος γονέων αναλαμβάνοντας το μεγάλο βάρος για την απόκτηση ενός λεωφορείου για τη μεταφορά των παιδιών του ΕΕΕΕΚ Βόλου, νομίζω ότι ολοκληρώνεται. Η αντιπεριφερειάρχης οργανώνοντας μια πολύ όμορφη βραδιά που είναι θεσμός για τα πράγματα της πόλης, μας διαβεβαίωσε εκ των προτέρων πως όποιο κι αν είναι το υπόλοιπο ποσό η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας θα το συμπληρώσει και έτσι το όνειρό μας θα γίνει πραγματικότητα».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου