ΠΕΝΘΙΜΑ

Για τον φίλο μας Απόστολο Τσαπράζη που έφυγε

για-τον-φίλο-μας-απόστολο-τσαπράζη-που-681981

Βαθιά θλίψη σκόρπισε πριν λίγες μέρες στην κοινωνία της Ζαγοράς και της ευρύτερης περιοχής η απώλεια του αγαπητού και εκλεκτού φίλου Απόστολου Τσαπράζη, γεωπόνου από τη Ζαγορά. Συγκλονισμένοι δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έχει φύγει ένας τόσο ζωντανός, δυνατός, ενεργητικός, δραστήριος και μαχητικός άνθρωπος. Ήταν ένα κεφάλαιο για τους φίλους του, την οικογένειά του και την αγροτική κοινωνία της περιοχής.

Δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών ως γεωπόνος εξυπηρετώντας τον τομέα αγροτικής ανάπτυξης από το Πουρί έως και το Ξουρίχτι προσφέροντας τις αστείρευτες γεωπονικές του γνώσεις. Ήταν ένας άρτια καταρτισμένος επιστήμονας στη θεωρία και στην πράξη με σπουδαίες γνώσεις πάνω στις καλλιέργειες της περιοχής του Ανατολικού Πηλίου και γενικότερα στη δενδροκομία. Συνεργάστηκε με τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την καταπολέμηση των ασθενειών της μηλιάς. Μαζί πηγαίναμε τα αποτελέσματα των πειραμάτων του στο Πανεπιστήμιο. Ευαισθητοποιημένος πάνω σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, μέλημά του η ελάττωση των ψεκασμών της μηλιάς και η χρήση τρόπων και σκευασμάτων οικονομικών και αποτελεσματικών την παρασκευή των οποίων ο ίδιος υπεδείκνυε για να βοηθήσει τους παραγωγούς του μήλου στην καλύτερη ποιότητα του καρπού, στη μείωση του κόστους παραγωγής και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Δραστηριοποιήθηκε στα κοινά της περιοχής προσφέροντας στην Κοινότητα Ζαγοράς, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαγοράς, στους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων της Ζαγοράς, στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ανατολικού Πηλίου, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωπόνων και αλλού.

Ήταν ένας ευφυής άνθρωπος με θετική σκέψη, ορθολογιστής, ακέραιος χαρακτήρας, σεμνός, προοδευτικός, λεβέντης.

Άφησε πίσω του την άξια και δυναμική σύζυγό τη φίλη Αφροδίτη, πρώην Δήμαρχο Ζαγοράς και δύο αξιόλογα και αξιαγάπητα παλικάρια, τον Τάσο και τον Κώστα με τις οικογένειές τους, επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Φίλε Αποστόλη ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

Κοιμήσου ήσυχος. Άφησες παρακαταθήκες.

Κ.Α

Γ.Χ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου