ΤΟΠΙΚΑ

Μικρότερες οι διαφορές της μισθοδοσίας σε 69 εργαζομένους στην ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ Βόλου

μικρότερες-οι-διαφορές-της-μισθοδοσί-682070

Δυνατότητα ρύθμισης των διαφορών με διακανονισμό παρέχει ο Δήμος Βόλου

Στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι τα χρήματα που καλούνται να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ εξαιτίας διαφοράς μισθών που προέκυψε το 2013 με την ένταξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης στο ενιαίο μισθολόγιο είναι λιγότερα απ’ όσα αρχικώς είχαν εκτιμηθεί βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος επισκέφτηκε την Κοινωφελή Επιχείρηση και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

«Σας λέω ότι για πρώτη φορά έχουμε εικόνα και ότι δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος ενημερώνοντας ότι τήρησε τη δέσμευσή του και όρισε ορκωτό λογιστή, ο οποίος θα επισκεφτεί τον Δήμο Βόλου στις 15 Ιανουαρίου 2019.

«Ο,τι και να γίνει ούτως ή άλλως τη διαφορά αυτή έχουμε δεσμευτεί ότι θα την καλύψετε σε 100 δόσεις. Αφού έρθει ο ορκωτός λογιστής και μας ενημερώσει και επισήμως εγώ στη συνέχεια θα ψάξω να βρω ποιος έκανε το λάθος», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακόμη ο δήμαρχος Βόλου ενημέρωσε ότι η αγωγή που παρέλαβαν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι από δικαστικό επιμελητή με την οποία καλούνται να επιστρέψουν τις διαφορές έγινε για λόγους ισονομίας και δικαιοσύνης προκειμένου να μην υπάρξουν διοικητικές ή ποινικές κυρώσεις στο λογιστήριο ή στη διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

«Παράλληλα η νομική υπηρεσία έπρεπε να προβεί σε αυτή την ενέργεια για να μην κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος. Όμως εγώ όπως σας υποσχέθηκα έβαλα ορκωτό λογιστή για να μάθουμε τι γίνεται ακριβώς. Και νομίζω ότι σε αυτό το πράγμα δικαιώνεστε. Κάντε λίγο υπομονή», παρότρυνε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος επαναλαμβάνοντας ότι η διαφορά για το μισθολόγιο θα μπορεί να καταβληθεί με διακανονισμό και πολλές δόσεις.

Επισημαίνεται ότι ο έλεγχος αφορά στις μισθοδοσίες που είχαν καταβληθεί από το 2013 και έως το α’ εξάμηνο του 2016. Τον Σεπτέμβριο το λογιστήριο είχε ενημερώσει για διαφορές που υπήρχαν για διαφόρους λόγους όπως εξαιτίας εσφαλμένου υπολογισμού των χρόνων υπηρεσίας ή της χορήγησης ορισμένων επιδομάτων χωρίς την τήρηση όρων, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να λαμβάνουν περισσότερα χρήματα απ’ όσα δικαιούνταν.

Η δημοτική αρχή έδωσε αμέσως εντολή για τον έλεγχο και προέκυψε ότι από προσωπικό 240 ατόμων οι διαφορές αφορούσαν σε 69 εργαζόμενους. Οι 35 εργαζόμενοι έχουν αποδεχθεί ήδη τις διαφορές, ενώ οι υπόλοιποι όχι.

Πράγματι μετά από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι διαφορές είναι μικρότερες από τις υπολογισθείσες και σύμφωνα με πληροφορίες είναι για το σύνολο των εργαζομένων ποσού ύψους περίπου 15 – 20.000 ευρώ από 65.000 ευρώ που είχαν εκτιμηθεί αρχικώς.

Η βεβαίωση των οφειλόμενων ποσών έγινε προκειμένου να μην παρέλθει πενταετία και παραγραφούν.

Συνάντηση για το θέμα είχε πραγματοποιηθεί ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου