ΤΟΠΙΚΑ

Πολύτεκνοι στη Μαγνησία σε απόλυτη ένδεια

πολύτεκνοι-στη-μαγνησία-σε-απόλυτη-έν-682111

Περισσότερες από 1.000 πολυμελείς οικογένειες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας – Σε 100 υπολογίζονται οι άποροι τρίτεκνοι

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η φτωχοποίηση πολλών οικογενειών, κυρίως πολύτεκνων και τρίτεκνων, οι οποίες υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τις 1.000 σε όλη τη Μαγνησία. Τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται λόγω της παρατεταμένης ύφεσης, με τους Συλλόγους Πολυτέκνων και Τριτέκνων της Μαγνησίας να καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, προκειμένου να υποστηριχθούν όσοι βρίσκονται σε απόλυτη ένδεια.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι πολύτεκνες οικογένειες της Μαγνησίας υπολογίζονται σε 3.700, ενώ εκτιμάται ότι περισσότερες από 900 έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Μαγνησίας Τάνια Πράπα «οι δυνατότητές μας είναι πλέον περιορισμένες, δεν έχουμε από πουθενά βοήθεια, αλλά όσοι πολύτεκνοι χτυπούν την πόρτα του Συλλόγου, δεν φεύγουν ποτέ με άδεια χέρια».

Οι γιορτινές μέρες βρίσκουν και πάλι τον Σύλλογο στις επάλξεις της κοινωνικής προσφοράς, να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εφοδιαστούν με τα αναγκαία για το γιορτινό τραπέζι όσοι έχουν περάσει το κατώφλι της φτώχειας.

«Ανέκαθεν υπήρχαν άπορες πολύτεκνες οικογένειες, αλλά εννοείται ότι στην περίοδο της κρίσης επιδεινώθηκαν τα προβλήματα. Δυστυχώς προστίθενται διαρκώς νέες περιπτώσεις πολύτεκνων οικογενειών που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, αλλά δεν εκφράζουν το πρόβλημά τους, ούτε χτυπούν πόρτες για να ζητήσουν βοήθεια», τονίζει η κ. Πράπα.

Ο βασικότερος λόγος που επιδεινώνει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεκάδες πολυμελείς οικογένειες είναι η ανεργία που πλήττει πλέον αρκετούς γονείς. «Εκτός από τους ανθρώπους που αντιμετώπιζαν πάντα πρόβλημα επιβίωσης, δυστυχώς παρατηρούμε πλέον νέους ανθρώπους, πτυχιούχους, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μεγάλες οικογένειες και βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς δουλειά, αδυνατώντας να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους» υπογραμμίζει η πρόεδρος των πολυτέκνων, ενώ προσθέτει ότι η πόρτα του Συλλόγου είναι πάντα ανοιχτή για τα μέλη που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.

Τρίτεκνοι σε απόγνωση

Κοινά είναι κατά βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεκάδες πολύτεκνες, αλλά και τρίτεκνες οικογένειες, με τους αντίστοιχους Συλλόγους να στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τα μέλη που έχουν ανάγκη από στήριξη και βοήθεια.

Σημαντική κοινωνική δραστηριότητα αναπτύσσει ο Σύλλογος Τριτέκνων Μαγνησίας που μετρά 1.780 τρίτεκνες οικογένειες στην περιοχή, ενώ υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τις 100 όσες αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιοπορισμού.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσους αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα με τρόφιμα, είδη ένδυσης, ότι αναγκαίο χρειάζονται για την καθημερινότητά τους, αλλά και τις γιορτινές μέρες» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Σούλα Βακουφτσή.

Βασικός στόχος είναι να μη λείψουν τα αναγκαία από κανένα γιορτινό τραπέζι και το κυριότερο να μη λείψει η ελπίδα από κανένα σπιτικό.

«Καλύπτουμε βασικές ανάγκες με ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, τρόφιμα, οτιδήποτε είναι απαραίτητο για να καλυφθούν οι ανάγκες τρίτεκνων οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα» υπογράμμισε η κ. Βακουφτσή, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι έχουν περιοριστεί δραματικά οι δυνατότητες του Συλλόγου.

Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, οι προσπάθειες συνεχίζονται ακούραστα, προκειμένου να δοθεί χέρι βοήθειας όπου υπάρχει ανάγκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου