ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης μαθητών του 7ου Λυκείου Βόλου

πρωτοβουλία-αλληλεγγύης-μαθητών-του-7-682124

Μία μεγάλη αγκαλιά άνοιξαν διδάσκοντες, μαθητές και γονείς του 7ου Λυκείου στηρίζοντας εμπράκτως την προσπάθεια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου για την αγορά ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου. Τα έσοδα του χριστουγεννιάτικου μπαζάρ, που πραγματοποίησαν χθες στον πεζόδρομο της Ερμού οι μαθητές, θα διατεθούν στο ΕΕΕΕΚ Βόλου για την ενίσχυση του παραπάνω στόχου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και δρω» ένωσαν τις δυνάμεις και την ευαισθησία τους, προκειμένου να διοργανώσουν το εορταστικό μπαζάρ, που αγκαλιάστηκε για μια ακόμη φορά από τους Βολιώτες.

Είκοσι πέντε περίπου μαθητές διοργάνωσαν το μπαζάρ αγάπης και καλοσύνης προκειμένου να συνδράμουν την προσπάθεια του ΕΕΕΕΚ Βόλου, που έχει κινητοποιήσει ολόκληρη την πόλη.

Το πρόγραμμα «Νοιάζομαι και δρω», που λειτουργεί από πέρυσι στο 7ο Λύκειο, αποτελεί το εφαλτήριο για μια σειρά από δράσεις που έχουν ως βάση τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη, με τους μαθητές που συμμετέχουν να εκφράζουν τις κοινωνικές τους ευαισθησίες.

Οι μαθητές που διοργάνωσαν το μπαζάρ αφιέρωσαν χρόνο και αγάπη, δημιούργησαν γιορτινές κατασκευές και παράλληλα συγκέντρωσαν διάφορα είδη από τοπικές επιχειρήσεις, προκειμένου να διατεθούν προς πώληση στην εορταγορά αλληλεγγύης.

Οι μαθητές του 7ου Λυκείου που συμμετείχαν στη δράση βίωσαν έντονα συναισθήματα, ενώ όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ελευθερία Χατζηκουμπή, μαθήτρια της Β Λυκείου: «Είναι πολύ όμορφο να βοηθάμε τον κόσμο, πόσο μάλλον παιδιά που είναι κοντά μας, συγκεντρώνοντας χρήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες τους. Πρέπει να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, όχι μόνο τις γιορτινές μέρες», είπε.

Ανάλογες θέσεις εξέφρασε η συνομήλικη Μελία Κυριάκη, η οποία υπογράμμισε ότι οι μαθητές αφιέρωσαν χρόνο και αγάπη για να οργανωθεί η κοινή δράση και να συγκεντρωθούν τα είδη που διατίθενται για καλό σκοπό, ενώ σημείωσε ότι μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναδύεται το μήνυμα της αγάπης και της προσφοράς.

Η Μαρία Αλιάτη, μαθήτρια της Γ Λυκείου, μίλησε με ενθουσιασμό για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και επισήμανε ότι «είναι μεγάλη ευχαρίστηση να βοηθούμε τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Βόλου, να δωρίζουμε την αγάπη μας σε αυτά τα παιδιά, αλλά και σε όσους χρειάζονται την βοήθειά μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου