Συνάντηση στο Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης για θέματα τριτέκων

Τελευταία ενημέρωση: 2018-12-21, 14:13:26
Συνάντηση στο Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης για θέματα τριτέκων

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μαρία-Ελίζα Ξενογιαννακοπούλου στις 20 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση σήμερα Παρασκευή, η οποία αφορούσε την περαιτέρω συζήτηση του ζητήματος της μοριοδότησης των τριτέκνων οικογενειών για την πρόσληψή τους στον δημόσιο τομέα, αν το πρώτο τέκνο της οικογένειας υπερβαίνει το 25ο έτος της ηλικίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία Τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Αχλαδιανάκη Μανώλη, όπως και το μέλος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ» κα Σούλα Βακουφτσή.

Με βάση το ν. 3454/2006, στις προκηρύξεις για την κάλυψη θέσεων στο Δημόσιο, η ειδική μοριοδότηση ενός υποψηφίου που είναι μέλος τρίτεκνης οικογένειας παρέχεται σε αυτόν μέχρι το χρονικό σημείο που το πρώτο τέκνο της οικογένειας συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του. Αυτό σημαίνει, ότι μετά από αυτό το χρονικό σημείο κανένα μέλος τρίτεκνης οικογένειας δεν λαμβάνει την μοριοδότηση που αντιστοιχεί στην κοινωνική τους ιδιότητα. Αίτημα των τριτέκνων αποτελεί η αλλαγή του νόμου, ώστε να καταστεί ευνοϊκότερος.

Ο Βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση και δεύτερης συνάντησης στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης της καλύτερης και δικαιότερης λύσης και τόνισε την ανάγκη να υποστηριχθεί η τρίτεκνη οικογένεια, η οποία σε δύσκολους καιρούς στηρίζει την ελληνική κοινωνία συνεισφέροντας νέους πολίτες και συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μάχη του δημογραφικού.

Η Υπουργός, με βάση και τη δεύτερη συνάντηση, εκφράστηκε θετικά και συμφώνησε στην περαιτέρω διερεύνηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν στην επίλυση του ζητήματος.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=