ΤΟΠΙΚΑ

Αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις στην ΑΓΕΤ Ηρακλής

αίσιο-τέλος-στις-διαπραγματεύσεις-στ-682496

Ανέγγιχτοι παραμένουν οι μισθοί των εργαζομένων – Υπογράφηκε προσύμφωνο για τη νέα σύμβαση

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε τη θητεία της η νέα διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων στην ΑΓΕΤ Ηρακλής στον Βόλο, αφού, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις της εταιρείας, κατάφερε τελικά να αποτρέψει τη μείωση μισθών και παράλληλα να συμφωνηθεί αύξηση 10% επί τα διατακτικών Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς επίσης και αύξηση κατά 10.000 ευρώ του ποσού που καταβάλλεται στα σωματεία για πολιτιστικές εκδηλώσεις, το οποίο από 60.000 ευρώ δόθηκε το «πράσινο φως» να ανέλθει στο ποσό των 70.000 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η ΑΓΕΤ Ηρακλής, μέχρι πρότινος εφέρετο να επιμένει σε μειώσεις επί των βασικών μισθών κατά 23%. Στην τελευταία συνάντηση που έγινε στις 27 Νοεμβρίου στην Αθήνα, εκ μέρους της νέας διοίκησης ο πρόεδρος της Ενωσης Προσωπικού Τσιμέντων Ν. Ζυγούρης κατέστησε σαφές μιλώντας εκ μέρους όλων των σωματείων του Ομίλου και της συντονιστικής που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται για οποιονδήποτε λόγο να συναινέσουν σε μειώσεις και ξέκοψε εξαρχής οποιαδήποτε συζήτηση επ’ αυτού. Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και ο γ.γ. Δημ. Βαϊτσης, υπογραμμίζοντας πως «πρόταση μειώσεων αποδοχών σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να έχει την έγκριση του σωματείου και του προσωπικού».

Η μείωση αυτή, σύμφωνα με την εταιρεία, δεν θα αφορά στους τους καταβαλλόμενους μισθούς στο υπάρχον προσωπικό, αλλά στους νέους εργαζόμενους.

Τα σωματεία μέχρι τέλους ομόφωνα αποφάσισαν να μην υπαναχωρήσουν και αντέτειναν η διαπραγμάτευση να συνεχιστεί μεν χωρίς όμως προϋπόθεση μείωση αποδοχών. Τελικά η ΑΓΕΤ το αποδέχτηκε και έτσι μόλις προχθές το Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Τσιμέντων αποφάσισε να εγκρίνει το προσύμφωνο της νέας επιχειρησιακής σύμβασης που θα έχει ισχύ μέχρι τέλος του 2019 και η οποία τελικά αντί για μειώσεις, περιλαμβάνει αύξηση των διατακτικών και των πόρων για τις πολιτιστικές δραστηριότητες των σωματείων.

Συμφωνία επίσης υπήρξε μεταξύ των δύο πλευρών, ότι θα συνεχιστούν οι προσλήψεις προσωπικού όπως έχουν ζητήσει τα σωματεία σε καίριες θέσεις, ώστε να καλυφθούν κενά που έχουν προκύψει στο οργανόγραμμα λειτουργίας του εργοστασίου.

Τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση θα υπογράψουν τα παρακάτω σωματεία του Ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής: Ένωση Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου, Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΑΓΕΤ Αλιβερίου, Σύλλογος Εργατών και Υπαλλήλων «Η Ενωση» από τα κεντρικά γραφεία, Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Διανομής Δραπετσώνας , το Σωματείο εργαζομένων και υπαλλήλων του Κέντρου Διανομής Θεσσαλονίκης και τέλος το Σωματείο Εργαζομένων Ηρακλής του Κέντρου Διανομής Κρήτης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου