ΤΟΠΙΚΑ

Κακουργηματικές διώξεις στους τρεις νεαρούς διαρρήκτες Ρομά

κακουργηματικές-διώξεις-στους-τρεις-683183

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Βόλου στους τρεις Ρομά ηλικίας 20, 21 και 22 ετών, που συνελήφθησαν προχθές για τέσσερις κλοπές και μία απόπειρα σε Βόλο, Διμήνι και Ριζόμυλο.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στα Δικαστήρια Βόλου και η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και τους παρέπεμψε για να απολογηθούν στον ανακριτή Βόλου.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν στη συνέχεια προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο Παρασκευή στην ανάκριση.

Οι συλληφθέντες πάντως χθες δεν είπαν τίποτα για να δικαιολογηθούν για τις πράξεις τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν απασχολήσει και άλλες φορές στο παρελθόν με παρόμοιες πράξεις, ενώ ο ένας από τους τρεις Ρομά, ο 22χρονος, έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου έως και τις 17 του ίδιου μήνα οι τρεις Ρομά με εγκέφαλο τον 22χρονο προσφάτως αποφυλακισθέντα είχαν διαρρήξει συνολικά πέντε σπίτια σε Βόλο, Ριζόμυλο και Διμήνι αρπάζοντας χρυσαφικά και αντικείμενα αξίας.

Όλο αυτό το διάστημα οι αστυνομικοί συνέχιζαν αθόρυβα τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και από τα στοιχεία που προέκυψαν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους διαρρήκτες.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των δραστών προχθές μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Αλιβέρι.

Σε έρευνες στα σπίτια των δύο δραστών, του 22χρονου και του 20χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν δύο κινητά τηλέφωνα που είχαν κλαπεί ενώ ο 20χρονος κατείχε και παρέδωσε στην Αστυνομία και μία κασετίνα με κοσμήματα που είχε αρπάξει από το σπίτι 68χρονης Βολιώτισσας.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου