ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερη με όρους η κοινωνική λειτουργός για τη διακίνηση ναρκωτικών χαπιών

ελεύθερη-με-όρους-η-κοινωνική-λειτουρ-683771

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθεί για κατάθεση και η γιατρός

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή Βόλου η 55χρονη Βολιώτισσα κοινωνική λειτουργός που κατελήφθη την περασμένη Δευτέρα το βράδυ να παραλαμβάνει από φαρμακείο της πόλης τρία κουτιά με συνολικά 90 δισκία Υπνοστεντόν χωρίς να έχει ιατρική συνταγή.

Εναντίον της 55χρονης είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών χαπιών και είχε παραπεμφθεί για να απολογηθεί για τις πράξεις της στον ανακριτή Βόλου.

Η κατηγορούμενη απολογήθηκε χθες και η διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερη με όρους.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορούμενη επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας 1.000 ευρώ.

Ελεύθερη αφέθηκε προχθές χωρίς όμως όρους όπως είναι γνωστό και η 33χρονη φαρμακοποιός που σύμφωνα με την Αστυνομία εμπλέκεται στην υπόθεση.

Επισημαίνεται ότι στην ανάκριση αναμένεται να κληθεί και να δώσει κατάθεση και μία 53χρονη Βολιώτισσα γιατρός που σύμφωνα με την Αστυνομία φέρεται να έγραφε συνταγές χωρίς να εξετάζει ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών χαπιών αποκαλύφτηκε μετά από πληροφορίες που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου ότι η 55χρονη διακινούσε ναρκωτικά χάπια.

Μετά τη σύλληψη της κοινωνικής λειτουργού οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι της όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα δεκαεννέα δισκία του ιδίου ναρκωτικού φαρμάκου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ακολούθως τη φαρμακοποιό, που έδινε τα φάρμακα και λάμβανε αργότερα τις συνταγές, ενώ χτύπησαν την πόρτα και της γιατρού που φέρεται να ανέγραφε συνταγές στην κοινωνική λειτουργό χωρίς να εξετάζει ασθενείς.

Από την περαιτέρω προανάκριση διαπιστώθηκε ότι η ίδια πράξη η προμήθεια ναρκωτικών χαπιών είχε ξανασυμβεί και άλλες φορές το τελευταίο δίμηνο.

Όμως οι συνταγές που ερεύνησαν οι αστυνομικοί δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, καθώς τα στοιχεία που είχαν επάνω τους ήταν είτε ανύπαρκτα είτε δεν αντιστοιχούσαν στους αριθμούς ταυτοτήτων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου